PENZIONERKA NASELA NA MASNU PREVARU PA OSTALA BEZ KUĆE I NOVCA: Htela da ljubi mladog udovca, a prošla kao bosa po trnju

Penzionerka nasela na masnu prevaru, pa ostala bez kuće i novca. Zbog ljubavi je sve izgubila.

Lifestyle
PENZIONERKA NASELA NA MASNU PREVARU PA OSTALA BEZ KUĆE I NOVCA: Htela da ljubi mladog udovca, a prošla kao bosa po trnju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedna starija žena je ostala bez krova nad glavom i potpuno razočarana, nakon masne prevare na koju je nasela. Naime, penzionerki se na društvenim mrežama javio čovek, predstavljajući se kao lekar i usamljeni udovac.

Naime, Dženifer je ovakva romansa koštala gotovo 80.000 dolara, dok je prevarant s njom mesecima razvijao odnos poverenja po unapred razrađenoj šemi.

"Kako je to uspeo? Ne znam, ali sve je izgledalo legitimno", rekla je Dženifer za WTVD. Ni sama ne može verovati da je izgubila celoživotnu ušteđevinu i kuću zbog čoveka kojeg je upoznala na internetu.

"Izgubila sam sav taj novac i ne mislim da ću ga ikada dobiti natrag, a sa 76 godina ni nemam previše vremena", kazala je.

Kako je nasela na prevaru?

Dženifer Denis, iz Džordžije, zaljubila se u čoveka po imenu "Kejleb" nakon što ga je upoznala na internetu, samo dve godine nakon što je izgubila muža od 33 godine. Kejleb ju je ubedio da je on lekar i da radi sa Crvenim krstom, a njih dvoje su započeli digitalnu aferu koja se brzo pretvorila u pravu ljubav penziomerke prema mladom udovcu.

Nakon što je mesecima razvijao vezu sa penzionerkom, "Kejleb" joj je rekao da radi u Jemenu i da želi da živi sa njom kada se vrati. Poruka za porukom otkrivala je da je on uporno govorio ženi da je voli i da želi da bude sa njom, dok je ona odgovorila da je on njen "san koji se ostvaruje".

Na kraju je "Kejleb" zamolio penzionerku da mu pošalje novac kako bi mogao da kupi kuću za njih. Žena mu je uzbuđeno slala sve što je tražio, dok je prodavala svoj dom i pakovala svoje stvari kako bi se spremila za selidbu. Planirala je da sa njima povede i sina.

"Sve u vezi kuće i mesta u kojem sam živela podsećalo me na mog supruga. To mi je bilo preteško", rekla je Dženifer.. Dogovorili su se da će ona prodati kuću i platiti 70.000 dolara za novu kuću, a Kejleb će namaknuti vrtoglavih 600.000 dolara. Prodala je kuću, poslala mu je novac. A onda mu je poslala još 8.700 dolara za dodatne troškove.

Zajedno sa sinom Rejmondom, spakovala je sve što su imali. Sela je u automobil i krenula prema novoj kući koju je Kejleb navodno kupio. No, nakon sati vožnje i dolaska na novu adresu, nemalo su se iznenadili. "Odmah sam primetio da neko još uvek živi u toj kući. Čim sam pokucao na vrata, znao sam da da je mama prevarena", rekao je Rajmond. Vlasnik im je rekao da već godinama živi u toj kući i da nikada nije imao nameru prodati je.

Dženifer je odmah kontaktirala Kejleba.

"Poslao mi je sliku sebe – navodno je bio pretučen. To je bilo posljednje što sam čula od njega", rekla je. Ostala je prevarena, bez doma i novca, u mestu koje nije poznavala. Dženifer i njen sin Rajmond službeno su postali beskućnici koji spavaju u automobilu. Na kraju im je jedna velikodušna osoba pokonila kamp prikolicu u kojoj sada žive.

Globalna kriminalna industrija

Dženifer dijeli svoju priču nadajući se da drugi koji traže društvo putem interneta neće pasti na istu romantičnu prevaru kao i ona. "To me je uništilo. Srećom imam sina. To je blagoslov jer neke su žene prevarene i potpuno same".

Kriminalna industrija romantičnih prevara samo je u Sjedinjenom Državama prošle godine usamljenim ženama otela 1,3 milijarde dolara. Dženifer pak upozorava žene u sličnim situacijama da otvore četvere oči ako se sva romantična komunikacija odvija putem interneta, kao i da ne veruju u tužne priče koje im pričaju stranci na društvenim mrežama. Komunikaciju bi trebalo odmah prekinuti ako druga strana tvrdi da je na drugom kontinentu, drugoj državi, da nema pristup telefonu. I da, svaki put kad vas takva osoba zatraži novac, znajte da je reč o prevari.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs