"MI ŽENE SE PONAŠAMO KAO JADNICE, NIKAD SEBI NISMO DOVOLJNO DOBRE": Moćne reči Ide Prester SU BAŠ ONO ŠTO NAM TREBA

Ida Prester na temu starenja i nametnutih očekivanja na račun fizičkog izgleda žena.

Lifestyle
10:48h Autor:
"MI ŽENE SE PONAŠAMO KAO JADNICE, NIKAD SEBI NISMO DOVOLJNO DOBRE": Moćne reči Ide Prester SU BAŠ ONO ŠTO NAM TREBA
Foto: preentscreen/Instagram

Popularna hrvatska pevačica, voditeljka i novinarka, Ida Prester, pričala je na temu žena i starenja. Naime, komentarisala je očekivanja koja nam se nameću od rane mladosti i iz kojih potiču nesigurnosti a povezana su sa fizičkim izgledom.

“Pali smo pod utiecaj industrije lepote koja promoviše fašizam mladosti i na našim nesigurnostima okreće ogromne pare”, izjavila je Ida komentarišući društvo i starenje u programu HRT-a.

Ida Prester
foto: A.K./ATAImages

“Nasuprot svih medijskih sila koje nas uveravaju da je starost nešto ružno i odvratno, da su bore nešto čega se treba sramiti, da s 45 godina trebamo sedeti kod kuće i više ne izlaziti… Ja starost doživljavam drugačije i nadam se da će biti bar upola kako je ispalo u mom spotu. Želim promovisati starost kao jedno doba koje može biti ispunjujuće, u kojem možemo i dalje napredovati, razvijati se i veseliti. Jako mi je teško kad vidim takav pritisak društva, to nije više ni pritisak, to je jedan fašizam mladosti sa svih strana. Lepo je i dobro samo ono što je mlado i bez bora, pogotovo kod nas žena”, kazala je Prester, prenosi Mojevrijeme.rs

Mislim da smo mi svi pali pod uticaj industrije koja na našoj nesigurnosti okreće ogromne pare. Vidim trendove na Instagramu gde devojčice od 18, 19 godina kupuju prve tretmana i kreme protiv bora. Nisam ni ja imuna, i ja koristim svašta i želim izgledati mlađe koliko je to moguće, ali kad vidiš nekoga ko je na pragu života… Hej, kakva ti je to tema s 18 godina, da ti je uopšte to neko ulio u glavu da razmišljaš o starosti s 18 godina?” analizirala je pevačica “pritisak industrije koja želi imati klijente, ne više od pedeset, nego od osamnaest godina."

To je igra bez granica, spirala nezadovoljstva gde samog sebe pumpaš da nikad nisi dovoljno mlad, lep i zategnut, a naravno kako godine idu, biće sve gore jer priroda čini svoje. To su neki prirodni procesi koje ne možeš zaustaviti.”

Prester je uočila da su muškarci manje podložni takvim pritiscima: “Oni su hedonisti. Gledaju se u ogledalo i ako su nabildovani, super su si. Ako imaju stomak: ‘To je moj stomak’. Znaš kako se kaže u narodu ‘Muškarac bez stomaka, kao Mercedes bez znaka’.

Uživaju u sebi, a mi žene se ponašamo kao neke jadnice koje same sebi nikad nisu dovoljno dobre. To moramo u svojoj glavi prekinuti i uživati u sebi, rasti, obrazovati se, pronalaziti stvari koje nas zanimaju, koje nama mame sjaj u očima, koje su naše strasti, a to da se mi stalno moramo nekome drugome dopasti, to je pogrešno.”

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs