Korisno znati

Energetski vampiri: Feng Šui stručnjaci upozoravaju na 7 rizičnih predmeta i navika!

Da li primećujete negativnu energiju, nervozu i nedostatak harmonije u svom domu? Ukoliko je vaš odgovor "da", verujemo da će vam dobro doći sledeći tekst
Lifestyle 01.10.2014. - 12:17h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstok

Samo male izmene u porodičnom domu mogu doneti obilje pozitivne enegije i blagostanja. Vrlo često nismo ni svesni da određeni predmeti su zapravo "energetski vampiri" koji nam kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju, prenosi Lisa.rs.

 

Kako bi u vašem domu i porodici zavladala samo pozitivna energija, posavetovali smo se sa Feng šui stručnjacima: evo na kojih 7 stvari (ili loših navika) oni upozoravaju, zato što donose negativnu energiju u dom:

 

1. Prljava garderoba u uglu sobe
Ovo je jedna od prvi stvari na koju feng šui stručnjak upozorava kada je primeti u kući. Možda jeste najlakše ćušnuti prljavu odeću na pod u uglu sobe, ali treba da znate da se na tom mestu odliva i pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gde će se odlagati prljava garderoba za pranje - bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po ćoškovima soba.

 

OVDE saznajte koje su boje lekovite prema Feng Šuiju.

 

 

2. Cipele poređane ispred vrata
Bez obzira da li su poređane uz spavaću sobu ili bilo koju drugu ovi predmeti su pravi "energetski vampiri" pogotovo ako su prljavi.

 

3. Hrpa starih novina, magazina, papira i knjiga
Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savetuju feng šui stručnjaci. Ukoliko sakupljate magazine ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti doneće lošu energiju.

 

4. Naprsli ili okrnjeni tanjiri, činije i čaše


Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde feng šui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet nego da koristite skup ali oštećen komplet sudova. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

 

5. Prazne tegle pirinča, soli i šećera
Svima nam se dešava da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestane, međutim feng šui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

 

Nije naodmet da znate 7 najvažnijih principa za privlačenje novca - OVDE pročitajte.

 

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod grede


Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i četo viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene ka vama, objašanjavaju feng šui stručnjaci.

 

7. Skromne porcije pirinča u tanjiru
Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najpre važi za pirinač. Po feng šui načelima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja. Ukoliko pretekne pirinča, dajte ga kućnim ljubimcima ili sačuvajte pa odneste onima koji su gladni.

 

OVDE saznajte 10 osnovnih Feng Šui načela od kojih je 4. posebno važan!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...