ŠTA SE ZAPRAVO KRIJE IZA UVREDA I KAKO NA NJIH ODGOVORITI ? Ovaj savet će vas učiniti jačim i prestaćete da se nervirate

Kako odgovriti na uvrede i kako se nositi sa takvim ljudima koji su stalno raspoloženi za svađu.

Lifestyle
Autor:
ŠTA SE ZAPRAVO KRIJE IZA UVREDA I KAKO NA NJIH ODGOVORITI ? Ovaj savet će vas učiniti jačim i prestaćete da se nervirate
Kako odgovriti na uvrede ?, Foto: Shutterstock

Ne postoji osoba koja nikada nije bila akter neke svađe ili rasprave, koju neko nije pokušao da uvredi ili povredi na neki način.

Svako od nas se nekad našao u ovakvoj situaciji i naćiće se ponovo. Bitno je da naučite da se nosite sa njom i a ne da očajavate ili plačete. Podignite glavu i gurajte napred, ne trošite svoje vreme na ovakve gluposti.

Svađe i rasprve najčešće započinjemo sa ljudima koji su nam dragi i koji nas iritiraju sa nekim razlogom. Naravno, postoje i ljudi koji nam uopšte nisu bliski a iznerviraće nas.

Žena, Devojka, Svađa
foto: Shutterstock

Zbog čega žena viče na svog muža kako je ne voli ?

Problem je u tome što je ona odlično znala i videla kakav je kada ga je birala pa je odjednom on za nju postao neka glupost. Mora da shvati da su različiti i da ako je ne voli na neki način na koji ona očekuje to ne znači da je ne voli uopšte.

I tako počinje da viče na njega zbog gluposti, a da ga istinski voli razmislila bi da on možda samo trenutno prolazi kroz takav period ili kroz fazu, možda ima probleme na poslu ili mu je nekih stvari preko glave.

Činjenica je da on možda pokušava da napravi nešto od sebe a u međuvremenu i pokušava da toleriše njen karakter i da je voli a evo i nekoliko pitanja za ženu: Ukoliko je on tako loš kao što priča zašto onda ona ne ode njega. Zbog čega od sebe pravi žrtvu?

Da li bi neka inteligentna osoba drugoj rekla da je apsolutni idiot ? To pametna osoba sebi neće dozvoliti u životu. Zbog čega bi tako nešto uradila? To može da uradi samo neko ko ne drži pod kontrolom svoje emocije i na ovaj način jedino može da obuzda protivnika.

Sledeći put kada vas budu vređali i govorili ružne i neprijatne stvari samo zapamtite ovo: Svaka uvreda sadrži 50% komplimenta.

Kada ovo zaista budete shvatili nećete se više toliko opterećivati i brinuti jer ćete razmeti zbog čega se to dešava i znaćete kako da se mirnije nosite sa situacijom. Prestaćete da se prepirete sa ovakvim osobama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs