SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Jezive scene egzorcizma, sveštenik je devojku vezao za stolicu, a prizor je kao u hororu

Otac Erik Botaliko često komunicira sa korisnicima na TikToku, a ispod jednog videa je pokazao da ne prihvata baš najbolje ismevanje ili kritike

Lifestyle
12:02h Autor:
SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Jezive scene egzorcizma, sveštenik je devojku vezao za stolicu, a prizor je kao u hororu
Egzorcizam, Foto: Preentscreen/TikTok

Erok Botaliko je sveštenik koji predstavlja kapelu svog Ekspedita i svetog Padre Pija u francuskom verskom gradiću Graseu, počeo je nedavno da koristi TikTok i tamo počeo da objavljuje snimke egzorcizma koje provodi nad ljudima, prenosi Net.hr.

Egzorcizam
foto: Preentscreen/TikTok

Njegovi videozapisi su brzo dospeli do šire publike, a naročito se istakao video isterivanja demona (đavola) iz zaposednute devojke po imenu Sabrina. Snimak je u par dana sakupio preko tri miliona pregleda.

Snimak je krajnje uznemirujući, a Botalko je egzorcizam opisao uz reči da je u pitanju bila vrlo snažna borba sa đavolom.

Egzorcizam
foto: Preentscreen/TikTok

Kapela u Graseu je predivno mesto koje ima posebno značenje za lokalnu zajednicu i vernike. Ova kapela predstavlja izvor duhovnosti i mira za mnoge ljude, međutim, u njoj se obavljaju i scene egzorcizma.

Otac Eric, duhovni vođa i sveštenik u ovoj kapeli, istinski se posvećuje brizi pročišćenja za svoje vernike. Međutim, mnogi vernici su se žalili da njegove metode ne unose mir, nego su mnogo agresivnije.

Galikanska katolička crkva omogućava sveštenicima da provode egzorcizme. Otac Eric to može učiniti samo na zahtjev pojedinca i u iznimnoj nuždi.

Inače, otac Eric Botalko često komunicira s ljudima na TikToku. U jednom videu s Sabrinom, pokazao je da ne toleriše uvrede ili kritike na račun njihovog rada.

Kada su ih neki nazvali izvrsnim glumcima, odgovorio je: 'Vidimo se na sledećem snimanju.'

Na svojoj internet stranici, istakao je kako prepoznaje simptome opsednutosti kod pojedinca."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs