2 MARIJE KOJE SU NEVEROVATNO LIČILE UBIJENE SU NA ISTI NAČIN: 23 godine policija još nije otkrila ko je ubio KOMŠINICE

Dve Marije, žene koje su neverovatno ličile i živele u komšiluku ubijene su na isti način, a policija pune 23 godine nije rešila ovaj slučaj

Lifestyle
11:12h Autor:
2 MARIJE KOJE SU NEVEROVATNO LIČILE UBIJENE SU NA ISTI NAČIN: 23 godine policija još nije otkrila ko je ubio KOMŠINICE
Foto: Printscreen/youtube

Ujutro 12. oktobra 2000. godine, četrdesetosmogodišnja službenica za bankarske kredite Meri Lu Moris pozdravila se sa mužem Džejem i krenula na posao. Nikad se više nije vratila kući.

Otprilike u isto vreme, teško spaljeno telo pronađeno je u zapaljenom automobilu na oko 4 kilometra od njihove kuće. Žrtva je kasnije identifikovana kao ona. Zbog stanja njenog tela, bilo je nemoguće utvrditi kako je ubijena.

Činilo se da nije bilo razloga da bi bila ubijena. Tri dana kasnije, telo tridesetdevetogodišnje Meri MekGinis Moris pronađeno je u njenom automobilu na skoro istom mestu pod skoro istim okolnostima.

Policija je počela da se proispituje. Zašto su dve žene, sa istim imenima ubijene na potpuno isti način?

Policija je počela da ispituje život druge žrtve. Bila je medicinska sestra zadužena za nekoliko klinika velike industrijske korporacije. Otkrili su da se plašila muškarca sa kojim je radila na poslu. Jedne večeri zatekla ispremeštanu i uništenu kancelariju. Takođe je primetila da je na stolu napisano "Smrt".

Ona je svom mužu Majku rekla da se veoma plaši kolege sa posla i da joj nađe neko sredstvo koje bi joj pomoglo da se zaštiti od njega. Muž joj je kupio oružje, pokazao kako se koristi i stavio ga ispod njenog sedišta u automobilu.

Nekoliko vikenda ranije Meri se poverila svojoj prijateljici Lauri kojoj je rekla da je u apoteci srela muškarca od kojeg je "podilazi jeza". Dvadeset minuta kasnije, sumanuto je zvala pomoć. Prijavila je napad. Dok je policija došla, žena je već bila mrtva.

Medicinski veštak je utvrdio da je pretučena i ubijena iz vatrenog oružja. Ubica je zatim zapalio njeno telo kako bi sakrio dokaze.

Policija je sumnjala na jezivog kolegu, ali i na muža Majka. Međutim, muž je imao alibi. Bio je sa ćerkom u bioskopu, baš u to vreme.

Marija i Marija
foto: Printscreen/youtube

Ali odbijao je da se testira na poligrafu, kao ni da policija ispita njegovu ćerku. A ona je odmah nakon toga angažovao advokata.

Istražitelji su saznali da su on i Meri godinama već imali problema u braku.

Optuživao ju je da je imala aferu sa prijateljem, a istražitelji su otkrili kako je Meri imala životno osiguranje koje je iznosilo 700.000 dolara.

Policija još otkriva da je upravo Majk bio taj koji je zvao Meri tokom njenog ubistva. Razgovor je trajao 4 minuta i Meri se javila. Majk je ovo pripisao greški telefonske kompanije i uporno je tvrdio kako se Meri nije javljala na telefon.

Zbog toga što su obe žene sa istim imenom ubijene na isti način, istražitelji su verovali da je Majk naručio ubistvo svoje žene, ali da je plaćeni ubica greškom ubio drugu ženu, a par nedelja kasnije ispravio grešku.

Ovoj činjenici ide u prilog i tvrdnja da su obe žene živele u neposrednoj blizini, te da su veoma ličile.

Zanimljiva je i činjenica da je venčani prsten druge ubijene žrtve nestao sa njene ruke, a prijatelji su ga kasnije videli na ruci njene ćerke. Kada su Majka i njegovu ćerku pitali za prsten, oni su rekli da je Meri prsten izgubila, ali da su ga oni našli u kući nedeljama posle njenog ubistva.

Šest meseci nakon ubistva, muž prve ubijene žene, Džej, dobio je račun za telefon u iznosu od 2000 dolara. Bio je to račun za telefon njegove žene. Kada je policija ušla u trag kartici, došli su do 16- godišnje devojčice koja je tvrdila da je telefon sa karticom i dokumentima našla na parkingu prodavnice. Međutim, osim telefona i kartice, ništa od pronađenih stvari nije pripadalo prvoj žrtvi.

Njen muž, Džej je mesecima nakon toga dobio čak 3 poziva od nepoznatog broja, svaki put su ga pitali "Gde je Meri?"

Policija nikad nije ušla u trag ovim pozivima.

Do dan danas, punih 23 godine ubistvo dve žene ostalo je nerešeno. Ubica nikad nije nađen.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs