SASULA JE 9 METAKA U NJEGOVU ŽENU, PA S NJIM SATIMA IMALA INTIMNE ODNOSE: Ljubavnica nije očekivala BOŽIJU kaznu

Žena koja je ubila suprugu svog ljubavnika nije ni slutila da će je stići Božija kazna.

Lifestyle
Autor:
SASULA JE 9 METAKA U NJEGOVU ŽENU, PA S NJIM SATIMA IMALA INTIMNE ODNOSE: Ljubavnica nije očekivala BOŽIJU kaznu
Foto: Printscreen Youtube/ True Crime Daily

Nakon što je Kerolin Vormus optužena za ubistvo Beti Džin Solomon 1989. godine, slučaj je doveo medije u pomamu zbog jezivih detalja koji su odražavali film Fatalna privlačnost.

Čita se kao nešto iz holivudskog scenarija: učiteljica Kerolin Vormus, 25-godišnja naslednica osiguranja, sklapa romansu sa starijim kolegom Polom Solomonom. Njen novi ljubavnik je, međutim, oženjen - iako insistira da će je napustiti čim njegova ćerka izađe iz kuće. Međutim, Kerolin postaje nestrpljiva. Ubrzo je Solomonova žena pronađena ubijena u svom domu.

To je bio narativ koji je doveo medije u pomamu kasnih 80-ih i ranih 90-ih, dok je slučaj protiv Varmusove izgrađen i na kraju izveden na suđenje. Na kraju krajeva, postojala je jeziva paralela između slučaja i hita Fatal Attraction, koji je izašao 1987. i u kojem je žena, koju glumi Glen Klouz, postala ubica od ljubomore nakon što ju je odbacio muškarac koji je prevario svoju ženu sa njom.

Ali za razliku od događaja u tom filmu, detalji slučaja Kerolin Vormus daleko su sočniji, sa oprečnim pričama, porotom u ćorsokaku i spornim dokazom dostavljenim tri godine nakon ubistva.

Privilegovana mladost — i zlosretne romanse

Kerolin Varmus je rođena 1. 8.1964. godine u Mičigenu, živela je veoma luksuzno. Njen otac, Tomas, bio je uspešan direktor osiguranja koji je navodno posedovao više kuća, jahti, aviona i automobila i vredeo je preko 150 miliona dolara.

Kerolin je diplomirala psihologiju na Univerzitetu u Mičigenu, a kasnije diplomirala nastavu na Univerzitetu Kolumbija.

Prema prijateljima intervjuisanim u članku New York Magazina iz 1990. godine, Kerolin je težila starijim, "nedohvatljivim muškarcima".

U jednom takvom incidentu, ona je nekoliko meseci izlazila sa asistentom Polom Lavenom u Mičigenu, dok je on kasnije raskinuo i ubrzo nakon toga se verio za drugu studentkinju.

Kerolin je navodno počela da kontaktira Pola kod kuće i na poslu, a kasnije je provalila u stan u kojem je živeo sa ženom. Prema članku Njujork tajmsa iz 1990. godine, čak je ostavila poruku vereniku u jednom trenutku: "Stvarno se nadam da si uživao u protekloj nedelji da te nisam uznemiravala, jer sada kada sam se vratila sa odmora možeš da počneš iznova da brineš."

Pre venčanja 1984. godine Pol i njegova verenica dobili su privremenu zabranu prilaska Kerolin. Rekli su da su zabrinuti da bi mogla doći nepozvana na ceremoniju ili prijem. Posle venčanja, zabrana prilaska je postala trajna. Nakon incidenta, prijatelji su rekli da je postala samoubilačka.

Nekoliko godina kasnije, 1987., Kerolin Vormus je radila kao nastavnica informatike u osnovnoj školi Grinvil u Grinburgu, u Njujorku, kada je upoznala Pola Solomona.

Fatalno upoznavanje

Pol Solomon je bio kolega nastavnik — i, sa 40 godina, 17 godina stariji od Kerolin.

Solomon je bio u braku sa svojom ženom, Beti Džin, skoro 20 godina, a njih dvoje su imali ćerku tinejdžerku. I Solomon i njegova žena radili su poslove da bi ostali finansijski na površini.

Ti detalji su naizgled bili nevažni za Kerolin i Solomona, koji su se upustili u aferu nedugo nakon što su se upoznali.

Kerolin je rekla da joj je Solomon rekao da planira da napusti Beti Džin nakon što njihova ćerka Kristan završi srednju školu. Prema rečima majke Beti Džin, u razgovoru za Njujork magazin, ona nije bila toliko sigurna u samu vezu. Prijatelji Beti Džin opisali su Solomona kao "posesivnog i dominantnog i ljubomornog", rekavši da je postala "tiha i povučena" nakon što su se njih dvoje spojili.

Smrt Beti Džin Solomon

Uveče januara. 15. 1989. godine, Pol Solomon i Kerolin Vormus su se sastali na piću pre nego što su otišli ​​u auto da bi imali seks. Kada je Solomon stigao u svoj dom kasno te noći, tvrdio je da je pronašao Beti Džin mrtvu na podu dnevne sobe, upucanu devet puta. Policija je odmah posumnjala u Solomona.

Na ispitivanju, Solomon je u početku rekao da je išao na kuglanje uveče 15. - ali je na kraju priznao da su on i Kerolin bili zajedno nakon kuglanja sa prijateljima.

Nakon smrti Beti Džin, Kerolin i Solomon nisu bili u kontaktu — Solomonov advokat je savetovao da prekine vezu sa njom — i udovac je ubrzo pronašao novu devojku. Tada se tok istrage naglo promenio.

Pet meseci nakon smrti Beti Džin, Solomon i njegova devojka otišli ​​su na odmor u Portoriko - a Kerolin je takođe.

Kerolin je tvrdila da ju je Solomon pozvao u Portoriko. Solomon je rekao da ga je ona uhodila i prijavio ju je policiji. Vlasti su odmah postale sumnjičave prema Kerolin, prebacujući slučaj sa istrage o nevernom mužu na istragu o odbačenom ljubavniku.

Kako je interesovanje medija za ovaj slučaj raslo, nazvan je "Fatalno ubistvo privlačnosti".

Suđenje za fatalno ubistvo

Konačno, u februaru 1990, nešto više od godinu dana nakon smrti Beti Džin Solomon, Kerolin Vormus je optužena za njeno ubistvo, a suđenje je počelo u januaru 1991.

"Učinila bi sve da izbaci Beti Džin sa slike", rekao je tužilac Džejms Mekarti na suđenju, prenosi CNN.

Tužilaštvo je ukazalo na Vincenta Parcoa, privatnog istražitelja koji je rekao da je Kerolin ranije pokušala da ga unajmi da pronađe kompromitujuće informacije o oženjenom barmenu s kojim je izlazila kako bi razbio brak tog muškarca.

Tužilaštvo i Parco su tvrdili da je samo nekoliko dana pre smrti Beti Džin, Kerolin kupila pištolj kalibra 25 zajedno sa prigušivačem — isto oružje za koje se veruje da je ubilo Beti Džin.

Međutim, nijedan stvarni fizički dokaz nije povezao Kerolin sa zločinom, i na kraju, porota nije mogla da osudi na osnovu posrednih argumenata. Nakon 12-dnevnog zastoja, slučaj je okončan pogrešnim suđenjem.

Novi dokazi se iznenada pojavljuju

Manje od godinu dana kasnije, u januaru 1992., počelo je ozbiljno suđenje. Kritična razlika je bila u tome što su ovog puta tužioci tvrdili da imaju nove dokaze: krvavu rukavicu koja je navodno pripadala Kerolin - i za koju je Solomon tvrdio da je pronašao u svojoj kući tri godine nakon ubistva svoje žene.

Advokat Kerolin Vormus, Vilijam Aronvald, i dalje je skeptičan prema kasnom uvođenju rukavice u slučaj.

"Nije bio dostupan na prvom suđenju, a onda se iznenada materijalizovao", rekao je Aronvald za The Journal News. "Nije bilo načina da se utvrdi da li je to rukavica prikazana na fotografijama. Broj dva, nije bilo načina da se sazna da li je rukavica manipulisana."

Porota je raspravljala šest dana, ali ovog puta optužba je ostala bez veze i proglasili su Kerolin krivom za ubistvo drugog stepena.

Kerolin je molila sudiju za popustljivost, ali joj je izrečena maksimalna kazna za osudu: 25 godina do doživotnog zatvora.

"Nisam ubila Beti Džin Solomon", rekla je Kerolin. "Ne želim da provedem vreme u zatvoru zbog nečega što nisam uradila. Ako sam uopšte i za nešto kriva, to je jednostavno bilo dovoljno glupo da verujem u laži i obećanja koja mi je Pol Solomon dao."

Posle presude, Solomon je tražio da ga ostave na miru.

"Sada vas sve molim da dozvolite Kristan i meni i našim porodicama da idemo napred", rekao je Pol Solomon. "Neću davati drugu izjavu. Sada moramo imati vremena da pravilno krenemo napred."

Gde je danas Kerolin Vormus?

Više od dve decenije nakon izricanja kazne, Vormus je radila magnetnu rezonancu i otkrila da ima "masovni tumor na mozgu". Otprilike u to vreme joj je odbijen uslovni otpust, odbijajući da se složi sa njenom osudom za zločin za koji tvrdi da nije počinila. U zatvoru su njene mogućnosti lečenja bile ograničene.

"Ja sam žrtva. Ja sam kolateralna šteta", rekala je tada ona. "Sedim ovde u zatvoru 25 godina, i možda ću uskoro umreti u zatvoru i više neću ugledati svetlost dana."

Vormus, puštena iz zatvora na uslovnu slobodu 2019. godine, rekla je da je bila podvrgnuta višestrukim operacijama dok je bila u zatvoru i još mnogo toga kasnije.

Ona i dalje radi na tome da raščisti svoje ime, tražeći da se više predmeta — uključujući rukavicu — sa mesta zločina testira na DNK. Do danas nije urađeno nijedno testiranje.

Nakon što ste pročitali o mračnom slučaju Kerolin Vormus, saznajte više o Keli Kokrean, "Đavoljskoj ženi" iz Mičigena koja je ubila svog muža i ljubavnika. Zatim pročitajte priču o Kendi Montgomeri, domaćici iz predgrađa koja je svoju najbolju drugaricu posekla sekirom jer je spavala sa mužem.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs