KRALJICA KARTELA JE 3 ŽENA NAJOPASNIJEG ČOVEKA NA SVETU: Nakon 2 godine zatvora, evo kako će provoditi dane na SLOBODI

Ema Koronel je sada slobodna žena, a mnogi smatraju da će ovako da provede svoje dane na slobodi

Lifestyle
Autor:
KRALJICA KARTELA JE 3 ŽENA NAJOPASNIJEG ČOVEKA NA SVETU: Nakon 2 godine zatvora, evo kako će provoditi dane na SLOBODI
Foto: Jesse Ward / Newscom / Profimedia Slično

Ema Koronel Aispuro danas je žena o kojoj pišu svi svetski mediji. Nakon 2 godine provedene u zatvoru, dokopala se slobode kako bi mogla da živi nesmetano sa svojim ćerkama.

Ema je treća žena El Čapa koji je osuđen na doživotnu robiju zbog distribucije narkotika, ali i niz naručenih i izvršenih ubistava.

Ema je rođena 1989. u porodici stočara, a odrasla je u zabačenom selu Durango La Angostura u Meksiku. Postala kraljica lepote sa 17 godina kada je pobedila na izboru za lepotu Festivala kafe i guave 2007. u Kanelasu u Meksiku.

Njen otac, Ines Koronel Bareras bio je jedan od El Čapovih najviši potporučnika.

Kako je Ema upoznala Hoakina "El Čapa" Guzmana?

Koronel Aispuro je upoznao kralja narko kartela kada ju je zamolio za ples na zabavi u Meksiku kada je imala samo 17 godina.

"Koketno mi se osmehnuo. Posle nekog vremena mi je jedna osoba rekla:"Čovek te pita da li želiš da igraš sa njim". I rekla sam, "OK.", ispričala je Ema za američke medije.

Uživali su u burnoj romansi i Ema je tako postala njegova treća žena kada su se venčali i kada je ona napunila 18 godina.

El Čapo je 32 godine stariji od nje, a njihove dve ćerke su najmlađe od njegovih 19oro dece koje on navodno ima.

Koja je bila njena uloga u njegovom carstvu droge?

Emu je FBI pritvorio na međunarodnom aerodromu Dales u Vašingtonu u februaru 2021. zbog optužbi za trgovinu drogom.

Prema tužiocima, ona je pomagala u vođenju narko carstva svog muža između 2014. i 2017. – "blisko sarađujući sa komandnom i kontrolnom strukturom" kartela Sinaloa.

Ona se 2021. godine izjasnila da je pomogla u uvozu više od 450.000 kilograma kokaina, 90.000 kilograma heroina, 45.000 kilograma metamfetamina i oko 90.000 kilograma marihuane.

Ema je takođe učestvovao u dve zavere da se El Čapo izvuče iz zatvora.

Ema Koronel
foto: Profimedia

Kako ga je podržala na suđenju?

Odana supruga je prisustvovala suđenju svog mužu svakog dana u znak solidarnosti. Često je nosila velike naočare za sunce i skupu dizajnersku odeću.

Pošto je njen maternji jezik španski, tokom suđenja je nosila slušalice i slušala prevod. Bivša kraljica lepote je tokom suđenja objavljivala inspirativne citate o ljubavi i odanosti na Instagram nalogu koji je od tada izbrisan.

Takođe je koristila novinare, pa je u to vreme dala jedan od retkih intervjua u kojem je navela kako je Hoakim voljen i brižan otac i muž.

Kada je doneta osuđujuća presuda El Čapu, on se okrenuo da je pogleda i dao joj poljubac. Boreći se sa suzama, Ema se nasmejala i podigla palac na gore.

El Čapo je dobio doživotnu kaznu zatvora, a dane provodi u zatvoru koji se zove "Alkatraz Stenovitih planina" i "visokotehnološka verzija pakla".

Šta je sa njihovom decom?

Ema je rodila devojčice bliznakinje u Kaliforniji.

Guzmanovo ime je izostavljeno iz izvoda iz matične knjige rođenih dece jer je američki Stejt department nudio nagradu od pet miliona dolara za njegovo hapšenje u vreme njihovog rođenja.

Ema je molila sudiju na njenom suđenju da ne dozvoli njenim ćerkama „da rastu bez prisustva majke“, pa se očekuje da će iskoristiti svoju novostečenu slobodu da im se vrati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs