SUTRA KREĆE RETROGRADNI MERKUR: Čekaju nas intenzivne emocije i nalet strasti, a ova 3 znaka će da prođu kroz PAKAO

Retrogradni Merkur će da ruši sve pred sobom, ali će najviše osećati tri znaka

Lifestyle
20:07h Autor:
SUTRA KREĆE RETROGRADNI MERKUR: Čekaju nas intenzivne emocije i nalet strasti, a ova 3 znaka će da prođu kroz PAKAO
Keri Bredšo, Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Nailazi još jedan period retrogradnog Merkura, a prema astrolozima, ovaj drugi poslednji retrogradni period u toku ove godine će biti naročito intenzivan. Retrogradni Merkur će trajati od 23. avgusta do 15. septembra, obuhvatajući znak Device, što će staviti naglasak na nedovršene zadatke i finansijske aspekte.

Ako osetite umor i dezorijentaciju u narednim nedeljama, možda ćete biti pod uticajem retrogradnog Merkura. Za gotovo sve horoskopske znakove, očekuje se "komunikaciona kriza", što znači da će komunikacija i odnosi s drugima biti izazovni, uz moguće poteškoće u tumačenju poruka.

S obzirom na to da retrogradni Merkur počinje u Devici, znaku povezanom sa logikom, analizom, radom, zdravljem, i kompetencijom, ovo može dovesti do zaustavljanja planova koji su vezani za ove oblasti.

Tužna devojka, Žena, Devojka, Tuga
foto: Profimedia

Iako Merkur tehnički vlada Devicom, što donekle ublažava negativne efekte, očekujte da ćete biti prisiljeni da se vratite osnovama i iznova izgradite svoj svet.

Tokom ovog retrogradnog perioda, naglasak će biti na putovanju, obrazovanju i načinu na koji doživljavamo iskustva, budući da retrogradni Merkur počinje na 21. stepenu Strelca. Ovo može podstaći želju za znanjem i prosvetljenjem, pružajući vam priliku da se udaljite od spoljnog sveta i istražite svoje unutrašnje ja, možda otkrivajući nove aspekte svoje ličnosti.

Retrogradni Merkur
foto: Profimedia

Pri samom završetku retrogradnosti, očekujte intenzivne emocije i strastvene reakcije. Na 8. stepenu Škorpije, suočićete se s nekom tajnom koja bi mogla da izmeni vaš život. Ova faza može otkriti potisnute informacije, razotkriti laži i doneti jasnoću. Iako ova saznanja mogu biti bolna, neophodna su kako biste se suočili s realnošću otvorenih očiju i unutrašnjim mirom.

Astrolozi posebno upozoravaju na dva dana tokom ovog perioda koji su podložni izazovima. Dan pre početka retrogradnog perioda, Merkur se "zaustavlja" kao auto koje prelazi u rikverc. Ovo može izazvati niz neočekivanih problema i zastoja, pa je preporučljivo izbegavati važne planove i donošenje važnih odluka tog dana. Slično tome, i dan nakon završetka retrogradnosti može doneti neočekivane događaje, pa je pametno biti obazriv.

Retrogradni Merkur, Merkur
foto: Buradaki / Alamy / Alamy / Profimedia

Takođe, važno je imati na umu i "senku" retrogradnog Merkura, što označava ponavljanje istog putanja koje je Merkur prethodno prošao. Ovo može doneti dodatne izazove i nedoumice, stoga se savetuje oprez pri donošenju bitnih odluka tokom ovog perioda. Sve aktivnosti su izvodljive, ali važno je dobro razmotriti detalje i biti informisan.

Tri znaka na koja će najviše da utiče retrogradni Merkur su: Škorpija, Devica i Strelac. Bolje bi im bilo da prespavaju kraj avgusta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs