BOSANKA SPADA U 0,1 ODSTO SVETSKE POPULACIJE: Oko nje se otimaju svi svetski magazini, a jasno je i ZAŠTO

Bosanka Asima Sefić, jedna od najlepših žena na svetu, bila je i na naslovnoj strani najpoznatijeg modnog magazina "Voug"

Lifestyle
Autor:
BOSANKA SPADA U 0,1 ODSTO SVETSKE POPULACIJE: Oko nje se otimaju svi svetski magazini, a jasno je i ZAŠTO
Bosanka, Foto: preentscreen/Instagram

Asima Sefić, ponosna Bosanka, uspela je da se izdvoji kao jedna od najlepših žena na svetu, zahvaljujući svojoj unikatnoj kombinaciji riđe kose i plavih očiju. Iako se ovakav spoj retko javlja, Asima je sa svojom posebnom lepotom osvojila naslovne strane prestižnih modnih časopisa, uključujući i ikonični "Vogue".

Naučna istraživanja otkrivaju da osobe sa riđom kosom i plavim očima čine svega 0,17% svetske populacije. Međutim, ova retkost nije prošla neprimećeno. Asima je svojom pojavom oduševila ceo svet i postala inspiracija mnogima. O njenom izuzetnom izgledu i prepoznatljivosti svedoči i činjenica da je bila uvrštena među deset najlepših neobičnih žena na svetu prema oceni "BrightSidea".

U intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju", Asima je delila svoje iskustvo o ovom priznanju: "Nisam nikada sanjala o tome da ću biti među najlepšim ženama na svetu, ali sam izuzetno ponosna na ovo priznanje. Znam da to nije došlo slučajno i da sam uložila mnogo truda da postignem ovakav rezultat. Ipak, smatram da svaka žena nosi svoju jedinstvenu lepotu i da je svaka najlepša na svoj način."

Asima je naglasila da je nasledila svoj izuzetan izgled od svoje bake sa očeve strane, koja je bila nosilac gena za riđu kosu i plave oči. Tako je ovaj nasledni faktor bio ključan za to što su je različite modeling agencije primetile i privukle svojom ponudom.

Njena neobična lepota privukla je pažnju ne samo modnih časopisa kao što su "Vogue" i "Daily Mail", već je čak i popularni "YouTube" kanal "Bright Side", sa preko 44 miliona pratilaca, prepoznao njen potencijal i svrstao je među najlepše žene na svetu.

Zahvaljujući svojoj retkoj lepoti i atraktivnom izgledu, Asima je postala omiljen objekat interesovanja fotografa i modnih agencija. Međutim, njeno putovanje ka svetu modelinga nije počelo svesnim izborom. Kao četrnaestogodišnjakinja, nikada nije ni pomislila da bi se mogla baviti modelingom. No, susret sa prijateljima i nekoliko spontano odrađenih fotografija otvorili su vrata njenog puta u svet mode. Njene slike su brzo postale popularne na društvenim mrežama i portalima, praćene pozitivnim komentarima i lajkovima. Odatle su počele da stižu ponude od fotografa i modnih agencija, ne samo iz Bosne i Hercegovine, već i iz šireg regiona.

Osim što je postala uspešna modela, Asima takođe gaji ambiciju da postane glumica. Njena strast prema umetnosti i želja da se izrazi kroz različite medije dodatno ukazuju na njenu svestranost i potencijal za dalji razvoj karijere. S obzirom na dosadašnje postignuće i posvećenost, budućnost Asime Sefić svakako izgleda svetlo i ispunjeno mogućnostima koje će joj omogućiti da nastavi da inspiriše i ostavlja svoj trag u svetu mode i umetnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs