"VARAM SUPRUGA, NA TO ME JE MAJKA NATERALA": Uplovila je u avanturu, a majčin nagovor je stao u 4 pakosne reči

Na prevaru je Lorna bila "naterana" od strane majke koja joj je rekla 4 ključne reči

Lifestyle
15:51h Autor:
"VARAM SUPRUGA, NA TO ME JE MAJKA NATERALA": Uplovila je u avanturu, a majčin nagovor je stao u 4 pakosne reči
Tužna žena, Foto: Shutterstock

Lorna, žena od 37 godina, nedavno je prošla kroz razgovor sa svojom majkom koji je duboko uticao na njen pogled na brak i samu sebe. Razgovor je razotkrio različite aspekte njenog života i odnosa sa suprugom.

Njena majka je, oslanjajući se na svoje iskustvo, otkrila da je i sama imala aferu tokom svog braka. Za mnoge bi ovo možda bila šokantna izjava, ali Lorna je bila iznenađujuće otvorena za majčine reči. Majka joj je iznela da joj je upravo ta afera omogućila da održi svoj brak. "Moraš da budeš sebična", reči koje su duboko utisnute u Lorninu svest. Ovaj savet je ostao urezan u njenom pamćenju kao nešto što će je pratiti u životu.

Prevara, Preljuba
foto: Shutterstock

Ono što je posebno zanimljivo je to da je majka Lorne takođe podelila svoje iskustvo sa svojom majkom koja ju je nagovarala da prevari svog muža kako bi "spasila" svoj brak. Ovaj lanac saveta i iskustava generacija unazad postavlja osnovu za duboku introspekciju Lorne u vezi sa sopstvenim brakom.

Lorna je svoju bračnu situaciju otvorila pred nama. Udala se za svog supruga pre deset godina sa mnogo optimizma i ljubavi, ali vremenom je osetila distancu i nezadovoljstvo. Lorna sada vidi svog muža kao dosadnog partnera koji često izbegava obaveze, provodi više vremena van kuće nego što je obećao i pravi nered oko sebe. Ono što se čini kao najvažniji momenat za nju je taj osećaj da živi sa detetom umesto sa partnerom.

prevara, varanje
foto: Shutterstock

Muž, s druge strane, misli da doprinosi čišćenju kuće, ali ne primećuje prljavštinu i nered kao što to čini Lorna. Ovaj aspekt komunikacijskog nesporazuma produbljuje njihove nesuglasice.

Lorna se oslanja na majčine savete kako bi dobila perspektivu o svom braku. Veruje da njen suprug može postati bolji partner ako ona počne da se brine više o sebi. Ovo je u skladu sa majčinim iskustvom koje je takođe nagovaralo da se "bude sebična" kako bi se održao brak. Oseća da je majka prepoznala sličnosti između sebe i Lorne i da njeno iskustvo može pružiti dragocen uvid.

Kada je vratila film, otkrila je da je majka zapravo bila "naterana" u aferu kada je bila dete. Njeno objašnjenje ukazuje na kompleksnost dinamike braka i uloge partnera u obavljanju kućnih obaveza. Lorna smatra da je njen otac bio odgovoran za nesklad u njihovom braku jer nije ravnomerno učestvovao u kućnim poslovima.

Par, Svađa, Raskid, Prevara
foto: Shutterstock

Na kraju teksta, Lorna deli svoje trenutno emocionalno stanje. Otkriva da je započela aferu sa novim momkom, koji joj pruža pažnju i zadovoljstvo koje je dugo osećala da joj nedostaje u braku. Ova nova veza donosi osećaj oslobađanja i olakšanja. Iako svesna da ova faza neće trajati večno, Lorna se oseća smireno i spremno da se prepusti trenutku.

U konačnici, Lornina priča prikazuje kompleksnost emotivnih odnosa, uticaj prethodnih generacija i njihovih iskustava na naše odluke i način razmišljanja. Pitanje braka, samopouzdanja i lične satisfakcije duboko su ukorenjeni u njenim razmišljanjima, a njen proces razmišljanja otkriva unutarnju borbu i težnju za ispunjenjem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs