"BILA SAM UBEĐENA DA MI JE MEDICINSKA SESTRA DALA POGREŠNU BEBU": Majka nije verovala da je OVO dete njeno

Ova majka je doživela nesvakidašnje iznenađenje i šok nakon što je ugledala svoju decu posle porođaja.

Lifestyle
10:36h Autor:
"BILA SAM UBEĐENA DA MI JE MEDICINSKA SESTRA DALA POGREŠNU BEBU": Majka nije verovala da je OVO dete njeno
Ešli je nakon porođaja bila šokorana svojim bebama., Foto: printscreen/facebook/TT and KD

Ešli je 34-godišnja majka iz Teksasa, doživela je iznenađenje koje joj je promenilo život kada se njeno dvoje dece rodilo sa albinizmom. Tek nakon rođenja njenog drugog deteta, KD, Ešli je otkrila šta je zapravo albinizam. Otkriće je bilo toliko neočekivano da se u početku zapitala da li je njeno prvo dete njeno.

Usred radosti što je dočekala svoje drugo dete, njen svet se neočekivano okrenuo naglavačke. Oštar kontrast između njenog izgleda i svetlog tena njenog sina i platinasto plave kose izazvao je uznemirujuće sumnje u njenom umu. Bio je to zbunjujući trenutak kada su lekari otkrili da njen sin ima albinizam, bacajući svetlo na misterioznu različitost.

Preplavljena nevericom, Ešli nije mogla da se oslobodi osećaja da je napravljena greška. Ona se živo priseća osećaja neverice: „Osećala sam se kao da su mi dali pogrešnu bebu. Za mene je to dete bilo belac.” Duboka nepovezanost između njenih očekivanja i stvarnosti poslala ju je na burno putovanje prihvatanja i razumevanja jedinstvene lepote stanja njenog sina.

U početku, Ešli se borila da uspostavi vezu sa svojim sinom, KD, osećajući osećaj krivice zbog svojih poteškoća u vezi sa njim. Međutim, sve se promenilo kada joj se KD prvi put osmehnuo. U tom magičnom trenutku, Ešli je prepoznala ljubav i sreću u njegovim očima, potvrđujući da je on njeno dete, bez obzira na izgled. Od tada je prihvatila KD kao jedinstvenu i divnu osobu, verujući u njegov potencijal da postigne velike stvari.

Uprkos tome što su je lekari uveravali da su šanse da dobije još jedno dete sa albinizmom izuzetno retke, Ešli je doživela još jedno neočekivano čudo. Dan rođenja njene ćerke TT ispunio je njihov dom ogromnom radošću. Na opšte zaprepašćenje, i TT je bila u istom stanju kao njen brat KD, odnosno i ona je rođena sa albinizmom.

Držeći TT-a u naručju, Ešli je osećala neodoljivu ljubav i sreću. Shvatila je da će, baš kao i kod KD, naći duboku vezu sa TT. Kao majka, imala je dužnost da neguje i podržava svoju prelepu jedinstvenu decu, bez obzira na okolnosti.

Želela je da stvori svest o albinizmu pa je otvoreno podelila iskustva svoje dece na internetu. Međutim pored pozitivnih reakcija i podrške nizali su se i uvredljivi komentari mržnje. Ešlino srce se slamalo zbog toga što su se njena deca suočavala sa teretom gadnih primedbi.

Odbila je da dozvoli negativnosti da definiše njihove živote i osnažila ih je da prihvate svoju individualnost, verujući u njihovu unutrašnju snagu i pružajući im bezuslovnu ljubav.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs