RODITELJI SU IMALI VELIKA OČEKIVANJA OD NJEGA, A ŠKOLA GA NIJE PRIHVATALA: Odbijao je pomoć, a onda pobio porodicu

Čovek koji je ubio čitavu porodicu u Njujorku imao je jezivo detinjstvo, koje jenostavilo dubok trag na njega.

Lifestyle
18:42h Autor:
RODITELJI SU IMALI VELIKA OČEKIVANJA OD NJEGA, A ŠKOLA GA NIJE PRIHVATALA: Odbijao je pomoć, a onda pobio porodicu
Čovek koji je ubio čitavu porodicu u Njujorku, Foto: Frank Mooney/New York Daily News / Newscom / Profimedia

Godine 1974. Ronald DeFeo Jr. smrtno je upucao svoje roditelje i četvoro mlađe braće i sestara u njihovoj kući na Long Ajlendu, a zatim je za niz ubistava okrivio demone.

Na dan kada je njegova porodica ubijena, Ronald DeFeo Jr. je proveo veći deo popodneva sa svojim prijateljima. Takođe, više je puta zvao svoje roditelje i braću i sestre, pominjući svojim prijateljima da ne može da stupi u kontakt sa njima. Na kraju se vratio u dom svoje porodice u Amitivilu u Njujorku da proveri sve. Niko nije očekivao šta je usledilo.

Kasnije istog dana, 13. novembra 1974. godine, 23-godišnjak je histerično otrčao u lokalni bar, vrišteći da su mu ubijeni otac, majka, dva brata i dve sestre. Grupa DeFeovih prijatelja ispratila ga je nazad do njegove kuće, gde ih je sve dočekao jeziv prizor: svi članovi njegove porodce ležali su mrtvi u svojim krevetima.

Pokušaj da istragu odvede u pogrešnan smer

Kada je policija stigla na lice mesta, zatekla je Ronalda DeFea u šoku. Rekao im je da veruje da je njegova porodica možda bila meta mafije. Čak je imenovao potencijalnog ubicu mafije. Ali policija je ubrzo otkrila da je navodni ubica bio van grada, a DeFeova priča se nije uklapala.

Sutradan je priznao istinu: Ubio je svoju porodicu. I, kako će kasnije tvrditi njegov advokat, na to su ga naterali "demonski glasovi" u njegovoj glavi.

Za kuću u kojoj su ubijeni članovi porodice DeFeo, ubrzo se pričalo da je ukleta i da je inspirisala film The Amitiville Horror iz 1979. Ali da li je "Kuća užasa u Amitivilu"prokleta ili ne, to ne menja istinu o tome šta se tamo dogodilo 1974. – ili o čoveku koji je izvršio jedan od najzloglasnijih zločina u istoriji Long Ajlenda.

Problematični rani život Ronalda DeFea

Ronald Džozef Defeo mlađi rođen je 26. septembra 1951. godine, kao najstarije od petoro dece Ronalda Defea starijeg i Luiz Defeo. Porodica je vodila udoban život više srednje klase na Long Ajlendu, delimično zahvaljujući poslu Ronalda starijeg u prodavnici automobila njegovog tasta. Međutim, kako prenosi Biografija, Ronald stariji je bio impulsivan i dominantan, a ponekad i nasilan prema svojoj porodici — posebno prema Ronaldu mlađem, koji je imao nadimak Buč.

Ronald stariji je imao velika očekivanja od svog najstarijeg sina i davao je do znanja svoj bes i razočaranje kad god Buč nije uspeo da ih ispuni.

Ako je život kod kuće bio težak za Butča, pogoršao se samo kada je krenuo u školu. Kao dete, bio je gojazan i stidljiv — a druga deca su ga često mučila. Već u tinejdžerskim godinama, Butč je počeo da napada, kako na svog nasilnog oca, tako i na svoje drugove iz razreda. U pokušaju da pomognu svom duboko uznemirenom sinu, Ronald stariji i Luiz Defeo odveli su ga kod psihijatra.

Odbijao stručnu pomoć

Butč je, međutim, insistirao da mu nije potrebna pomoć i odbio je da ide na preglede kod psihijatra. U nadi da će ga ubediti da poboljša svoje ponašanje na drugi način, DeFeos su počeli da daju Butču skupe poklone, ali ni to nije uspelo da ispravi njegov životni put. Do 17, Butč je redovno koristio LSD i heroin, i većinu svog novca trošio je na drogu i piće. I izbačen je iz škole zbog nasilja prema drugim učenicima.

Kažnjavanje Butča nije uspelo i on je odbio da dobije pomoć. Ronald stariji je zaposlio sina u svojoj firmi, dajući mu nedeljnu stipendiju bez obzira na to koliko je Butč loše obavljao svoje radne obaveze. Butč je zatim iskoristio ovaj novac da kupi još alkohola, droge i oružja.

Krvavi pir

U ranim satima 13. novembra 1974. Ronald DeFeo prošetao je kroz kuću svoje porodice sa puškom Marlin kalibra 35. Prva soba u koju je ušao bila je roditeljska - i oboje ih je smrtno ubio.

Zatim je ušao u sobe svoje četiri braće i sestara i ubio svoje sestre i braću: 18-godišnju Daun, 13-godišnju Alison, 12-godišnjeg Marka i 9-godišnjeg Džona Metjua. Nakon toga se istuširao, sakrio krvavu odeću i pištolj u jastučnicu i otišao na posao, usput bacivši dokaze u odvod.

Ronald sw sve vreme normalno ponašao i obavljao aktivnosti koje inače radi. Takođe, nekoliko puta je zvao svoju porodicu i navodno bio iznenađen jer se ne javljaju na telefon.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs