"CEO ŽIVOT SU TE LAGALI, TVOJ OTAC JE KRIMINALAC": Silovao je i ćerku i ostalu decu, a onda je ona doživela VELIKI ŠOK

Voren Džefs je decenijama vodio ekstremno fundamentalističku versku sektu, a iako je osuđen na doživotnu robiju, i iz ćelije je nastavio da upravlja monstruoznom dešavanjima.

Lifestyle
07:38h Autor:
"CEO ŽIVOT SU TE LAGALI, TVOJ OTAC JE KRIMINALAC": Silovao je i ćerku i ostalu decu, a onda je ona doživela VELIKI ŠOK
Životna priča ćerke vođe sekte koji je silovao decu, Foto: Printscreen Instagram / _sarah_thompson__

Voren Džefs je 2006. je bio na FBI listi najtraženijih osoba i to zbog nezamislivog zlodela koje je sprovodio u svojoj sekti. Naime, ovaj nemilosrdni čovek je nekadašnji predsednik Fundamentalističke crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana (FLDS), najveće mormonske denominacije.

Naime, bio je optuže za seksualno zlostavljanje dve devojčice koje su imale 12 i 15 godina. Međutim, kada je istraga počela da se sprovodi, na površinu su isplivale razne priče, a ispostavilo se da je žrtava bilo mnogo više. Koristeći naivnosti pripadnika kulta koji je zastupao došao je do bogatstva od, čak, 100 miliona dolara.

Iako je 2008. godine osuđen na doživotnu robiju, kako je istaknuto u dokumentarnom filmu "Voren Džefs: Prorok zla", zločinac je nastavio da vodi kult iz ćelije. Već 2012. odabrao je 15 muškaraca sa kojima su isključivo smele njegove žene da imaju intimne odnose, jer je smatrao da će jedino tako obezbediti čistotu sledećih generacije.

Ubeđivao je vernike da Isus želi mnogo mladih žena za njega, a da poligamija uopšte nije bila greh. Imao je veliki uticaj na ljude, verovali su mu i predavali svoje ćerke, ne sluteći kakva ih sudbina čeka. U trenutku hapšenja je imao čak 78 ćena, a procenjuje se da se iz ovih veza rodilo preko šezdesetoro dece, a Sara je upravo jedna od njih.

Kako je izgledao životni put Sare Tompson?

Sara Tompson rođena je 2003, samo tri godine pre nego što će Voren biti uhapšen. Njena majka Viki udala se sa Džefsa kada je imala svega 19. Osim ćerke, ima i starijeg sina Vendela. Sve do 2012. godine bili su deo "velika porodice" od 132 članova.

Sara se seća kako je prva polovina njenog života bila nadrealna. Svakog dana je ustajala u 5 ujutro da nahrani krave i kokoške, a zatim išla da se moli. Bila je odgovoran i da održava kuhnju urednom, a ističe da joj je bio potrebno puno sati da opere 132 tanjira posle svakog obroka.

Takođe je objasnila da je, prema Džefsu i drugim članovima kulta, punoletstvo bilo samo 12 godina, zato joj je rečeno od rođenjada će setada udati.

„Sve devojke su se od malih nogu spremale za brak“, priznala je Sara.

Bekstvo od oca

Srećom, Sarina mama je odlučila da pobegne sa teksaškog ranča gde se nalazila Džefsova vila. Ona i njena deca preselili su se u Jutu, gde je živela sa drugim članovima FLDS-a koji su se oslobodili uticaja tlačitelja. Kada je Sara napunila 15 godina, Viki je priznala svojoj ćerki da njen otac nije bio ni prorok, ni bog.

"Ceo život su te lagali. Tvoj otac je kriminalac", rekla joj je majka.

Sara i Vendel su počeli da žive među "nejevrejima".

„Bila sam uzbuđena, ali i prestravljena. Nisam mogla normalno da pričam“, priseća se Sara. „Doživela sam veliki šok u javnoj školi. Momci su išli ruku pod ruku sa devojkama i niko na njih nije obraćao pažnju. Takođe sam imala problem na časovima koje su vodili muškarci. Učili su me da ćutim i ne gledam ih u oči. I ovde se od mene očekivalo nešto sasvim drugo".

Smatra da svoju slobodu duguje samo svojoj majci. Viki je Džefsu zabranila kontakt sa decom, potom se udala za policajca Arona Tompsona, koji je godinama bio zatvorski čuvar, gde „prorok zla” služi kaznu. Sara je brzo uzela prezime svog očuha da bi zatvorila to užasno poglavlje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs