tragedije jedne porodice

"UZIMALI SU MOJU DUŠU, NOVAC I SVE": U sektu ju je uvukla MAJKA, a onda su krenule TRAGEDIJE i SUNOVRAT jedne PORODICE

Ćerka Elvisa Prislija bila je deo sekte u koju ju je uvela majka, a zatim je sve krenulo nizbrdo.

Vip priča
Autor:
"UZIMALI SU MOJU DUŠU, NOVAC I SVE": U sektu ju je uvukla MAJKA, a onda su krenule TRAGEDIJE i SUNOVRAT jedne PORODICE
Ćerka Elvisa Prislija bila je deo sekte, Foto: Profimedia

Vest da je ćerka čuvenog Elvisa Prislija preminula odjeknula je kao bomba i iznenadila javnost. Naime, Lisa Meri Prisli, preminula je u 55. godini, a veruje se da je uzrok smrti srčani udar.

Uprkos tome što joj je otac bio vanvremenska muzička zvezda, Lisa je vodila poprilično turbulentan život, a udavala se čak četiri puta. Ipak, zadesila ju je velika tragedija, te je doživela najveću bol koju jedna majka može da oseti. Naime, njen sin je u julu 2020. počinio samoubistvo na rođendandanskoj proslavi svoje devojke Dijane Pinto, što je pevačicu i glumicu potpunosti slomilo.

Lisa Meri Prisli
Lisa Meri Prislifoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako strani mediji prenose, komšije Elvisovih potomaka, čule su u ranim jutarnjim časovima, 12. jula, ženu kako vrišti govoreći: "Nemoj to da uradiš!". Mnogi su verovali da je to bila njegova devojka Dijana Pinto koja je pokušavala da spreči tragediju.

"Ova grozna tuga koja je uništila i razbila moje srce i moju dušu u potpunosti me je progutala", napisala je Lisa jednom prilikom na svom Instagram profilu.

Nakon smrti sina, Lisa je utehu pronaškla u ostaloj deci, a iza nje su ostali ćerka Rajli (32) koju je dobila s bivšim suprugom Dennijem Kiohagom, dve bliznakinje, Harper i Finli (12) s Majklom Lokvudom od kojega se takođe rastala.

Lisa je bila deo sajentološke crkve, a tada je prošla kroz veoma težak period, dok je osećala da se u njoj dešavaju velike promene koje su mahom bile destruktivne.

Lisa Meri Prisli
Lisa Meri Prislifoto: DARA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Čuveni roker, Elvis Prisli takođe je bio deo ove zajednice, a jednom je čak i priznao da čelnike te zajednice jedino interesuje novac. Nakon napuštanja ove zajednice, Lisa je otvorila dušu, te je u intervjuu za USA Today otkrila kako je ova zajednica uticala na nju.

Lisa Meri Prisli
Lisa Meri Prislifoto: Profimedia

"Polаko sam postajala destruktivna, zapravo samodestruktivna, а nisаm znаla odakle to dolazi. Kada sam shvatila, bila sam očajna. Nisu me dobro savetovali. Oni su uzimаli moju dušu, novаc, moje sve", objasnila je Lisa.

Lisa Meri Prisli
Lisa Meri Prislifoto: C51 / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

Osim Elvisa i Lise, kultu sajentološke crkve pristupila je i njena majka Prisila 1977. godine, nakon pevačeve smrti. Prisila je i pre htela da uđe u sajentologiju i čelnici su ih oboje nagovarali, ali Elvis je poludeo kada je saznao koliko novca traže.

Lisa Meri Prisli
Lisa Meri Prislifoto: Profimedia

Zabranio joj je da ima veze sa njima, a Prisila je 1977. godine kontaktirala Džona Travoltu, koji ju je uveo u taj svet. Odgajila je i ćerku Lisu u toj zajednici. Kada je Lisa odustala od sajentologije, Prisila je donela istu odluku, te je ubrzo napustila sajentološku crkvu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs