Tuga

BRAKOVIMA POKUŠAVALA DA REŠI VEĆE PROBLEME: Zašto se Lisa Meri Prisli razvela od Majkla Džeksona i dalje je ŠOK

Američka pevačica i tekstopisac, ćerka pokojnog Elvisa Prislija, udavala se četiri puta pre svoje smrti zbog srčanog zastoja u 54. godini. Do kraja života je tražila pravu ljubav.

Celebrities
14:12h Autor:
BRAKOVIMA POKUŠAVALA DA REŠI VEĆE PROBLEME: Zašto se Lisa Meri Prisli razvela od Majkla Džeksona i dalje je ŠOK
Lisa Meri Prisli, Foto: Profimedia

Lisa Mari Prisli je odrasla u centru pažnje i imala je nekoliko veza visokog profila tokom svog života, kako to vole da kažu u američkim muzičkim i filmskim krugovima.

Ćerka pokojnog Elvisa Prislija udavala se četiri puta pre nego što je stradala u 54. godini posle srčanog zastoja.

Prvi put se venčala 1988. sa muzičarem Denijem Kioa, a par je tokom šestogodišnjeg braka dobio dvoje dece: ćerku Rajli i pokojnog sina Bendžamina. Nakon razvoda od Denija, Lisa Meri je bila nakratko udata za pokojnog Majkla Džeksona 90-ih i oskarovca Nikolasa Kejdža – samo tri meseca 2002. Njen četvrti i poslednji brak bio je sa Majklom Lokvudom, sa kojim je dočekala blizance Harpera i Finli Lokvud pre njihovog razdvajanja 2016.

Lisa Meri Prisli
foto: Chris Delmas / AFP / Profimedia

Ovako je govorila o svojim vezama i brakovima.

Lisa Meri i Deni Kioa

Počela je da izlazi sa muzičarem iz Čikaga 1985. godine, a par se venčao tri godine kasnije, 3. oktobra 1988., kada je ona imala samo 20 godina. Njena majka Prisila je tada prva najavila njihov brak.

"Oduševljena sam zbog Lise Meri. Deni je sjajan momak, i ne mogu biti srećnija zbog njih dvoje."

Nakon venčanja održanog u jesen, mladenci su objavili uzbudljive vesti: ćerka Elvisa Prislija bila je trudna sa svojim prvim detetom i treba da se porodi na proleće. Njihova ćerka, Daniel Rajli rođena je 29. maja 1989. godine.

Tri godine kasnije, Lisa Meri i Deni su 21. oktobra 1992. dočekali svoje drugo dete, Bendžamina Storma Prislija Kioa.

Međutim, nakon pet i po godina braka, razveli su se u maju 1994. godine.

Lisa Meri Prisli
foto: Chris Delmas / AFP / Profimedia

Bivši par je ostao u prijateljskim odnosima nakon razlaza. Lisa Meri je 2005. izjavila da su njih dvoje „kao brat i sestra“.

„Na kraju krajeva, ovo je dobra poruka koju treba poslati ljudima: ne morate da se*ete na svoju decu čak i ako niste zajedno. Još uvek možete biti civilizovani. Na početku naše veze sam znala da je Deni bio neko sa kim bih mogla da budem povezana do kraja života. Znala sam da će biti dobar otac."

Lisa Meri Prisli
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Lisa Meri i Majkl Džekson

Nedugo nakon razvoda od Denija, Lisa Meri se udala za slavnog muzičara Majkla Džeksona u leto 1994. Par se tajno venčao u Dominikanskoj Republici i nekoliko nedelja kasnije potvrdio glasine o braku.

Moje venčano ime je gđa. Lisa Meri Prisli Džekson. Jako sam zaljubljena u Majkla, svoj život posvećujem tome da budem njegova žena. Razumem ga i podržavam ga. Oboje se radujemo podizanju porodice."

Lisa Meri je Džeksona upoznala skoro 20 godina ranije na jednom od koncerata svog pokojnog oca u Las Vegasu. Ona je tada imala 7 godina, dok je Džekson još uvek bio član Džeksonove petorke i nije započeo solo karijeru.

Četiri meseca nakon njihovog privatnog venčanja, kralj popa i Liza Mari debitovali su kao muž i žena, podelivši poljubac na sceni MTV Video Music Awards.

Zamislite samo, niko nije mislio da će ovo trajati“, rekao je tada Džekson.

Brak para trajao je dve godine, sve dok Lisa Meri nije podnela zahtev za razvod.

Lisa Mari Prisli
foto: DARA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Liza Mari je 2010. govorila Opri Vinfri o svojoj vezi sa pokojnim pevačem (umro je 2009.), rekavši da su u početku imali "normalan brak". Međutim, kasnije je o Džeksonu dodala:

„Imao je luksuz da stvara bilo koju stvarnost oko sebe koju je želeo da stvori. Ko ih nije sledio, bio je odbačen“.

Lisa Meri i Džon Osajca

Liza Mari je nakratko bila verena za kantautora rođenog na Havajima Džona Ozajca (poljskog porekla), koga je upoznala u maju 1999. Osajca je predložio da se venčaju za Božić, ali to nisu učinili i raskinuli su veridbu posle 16 meseci.

Nikolas Kejdž i Lisa Mari Prisli
foto: Profimedia

Lisa Meri i Nikolas Kejdž

Upoznala je slavnog glumca dok je još bila verena sa Osajcom na rođendanskoj zabavi Džonija Ramona u oktobru 2000. Svoju vezu su objavili u maju 2001. - mesec dana nakon što je Lisa Meri raskinula sa svojim bivšim verenikom.

Par se venčao na 25. godišnjicu Elvisove smrti tokom privatne ceremonije na Havajima, a razveli su se posle 107 dana.

"Tužna sam zbog ovoga, ali uopšte nismo trebali da se venčamo", rekla je Lisa Meri u izjavi koju je izdao njen publicista Pol Bloh. Kejdž je samo kratko poručio: "Nisam komentarisao brak, neću da komentarišem ni razvod."

Lisa Meri i Majkl Lokvud

Za svog četvrtog muža Majkla Lokvuda udala se 2006. Dve godine kasnije, dočekali su ćerke bliznakinje, Harper Vivijen En i Finli Aron Lav, u oktobru 2008. Ubrzo nakon njihovog rođenja izjavila je da je novopečeni otac bio „nervozna olupina prvih nekoliko nedelja“, ali da je potom brzo upao u rutinu.

„Majkl uzima jednu ćerku, ja uzimam drugu. Važno je da obema posvetimo jednako vreme i pažnju".

Posle deset godina braka, Lisa Meri je podnela zahtev za razvod i usledila je sporna bitka za starateljstvo. Tadašnji izveštaji su govorili da je Lokvud, recimo, blokirao blizance da putuju u Memfis na proslavu Elvisovog 85. rođendana. Pet godina nakon njihovog razlaza, razvod je okončan u maju 2021. Nakon toga, Lisa je počela da ga hvali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs