"RODITELJI SU LEŽALI PREKO TELA DECE, UVEK SU BILI SKUPA": Ispovest drugarice ubijenih u MLADENOVCU slama i najjača srca

"Milan i Kristina su uvek bili zajedno, na kraju su zajedno i umrli."

Lifestyle
10:04h Autor:
"RODITELJI SU LEŽALI PREKO TELA DECE, UVEK SU BILI SKUPA": Ispovest drugarice ubijenih u MLADENOVCU slama i najjača srca
Ispovest drugarice ubijenih brata i sestre u Mladenovcu, Foto: Kurir / Nemanja Nikolić

U Srbiji je zavladao muk. Posle tragedije na Vračaru, mislili smo da našu zemlju ne može da zadesi ništa strašnije, a onda je 21-godišnji Uroš Blažić sve demantovao. Navodno, zbog svađe sa društvom i omalovažavanja, ubio je osmoro mladih ljudi, a 14-oro ranio. Brat i sestra, Milan i Kristina, stalno su bili zajedno, a tako su otišli i u smrt.

Devojka koja ih je poznavala i družila sa sa njima ispričala je za portal Zena.rs šta se dogodilo, kako su meštani primili ovu vest, kako se ona oseća i kako su tragične vesti saznale njihove porodice.

"Oko 23:30 sam čula tri jaka pucnja, mislila sam iskreno da se nešto slučajno dešava, da se neko porodio, ili slično, međutim, nedaleko od mesta me je zaustavila policija i ispričala šta se desilo, jer nisam čitala vesti i nisam bila pored telefona.

Iskreno kada sam sve to čula bila sam uznemirena, ali mi nije bilo ni na kraju pameti da su moji drugovi poginuli. Nisam verovala da se desila takva tragedija dok nisam to lično čula od njegovih bližnjih.

Milan P. je završio gimnaziju, išao je sa mnom srednju školu i bio je izuzetno pozitivan i vredan momak. Želeo je da pomaže drugima i da bude policajac, tako reći da nas čuva i tome je noćas sprečen.

Bili su na mestu mrtvi, to su jezivi prizori, roditelji su ležali na telima svoje mrtve dece, kukali, jecali. Oni i njegova sestra su uvek bili zajedno, on je nju uvek čuvao i štitio i na kraju su zajedno ubijeni.

Iskreno, jako sam uznemirena. Roditelji strahuju i brinu za bezbednost svoje dece, izuzetna je panika među meštanima.

Mladenovac nikada nije bio tiši i tužniji. Ne pamtim ovakakvu tragediju.I zato apelujem na lokalnu samoupravu da malo više vode računa o bezbednosti dece i odraslih, kao i to da u svakom mestu treba da postoji dežurna Hitna pomoć za ovakve situacije. Da nije morao da ide u Mladenovac, možda bi Dača bio živ.

Generalno se deca u ovom kraju druže i svi se poznaju. Ubica je iz Donje Dubone, a ubijeni iz Gornje. Iskreno, ubicu ne poznajem lično, ali se priča da je bio problematičan. Otac mu je vojno lice, majka medicinski radnik, ne znam zbog čega se ovo desilo, ali je definitivno tragično i strašno što smo izgubili kvalitetne i divne mlade ljude".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs