PISMO PSIHOLOGA ŽENI KOJOJ SE SVET RUŠI: "Život se ne završava danas, ništa ne traje večno - ni dobro ni loše"

Pismo psihologa svim ženama koje su se našle ili se nalaze u teškoj životnoj situaciji

Lifestyle
Autor:
PISMO PSIHOLOGA ŽENI KOJOJ SE SVET RUŠI: "Život se ne završava danas, ništa ne traje večno - ni dobro ni loše"
Utešno pismo psihologa ženi kojoj se svet ruši, Foto: Shutterstock

Ovo je pismo jednog psihologa za sve žene koje misle da nemaju više snage jer se upravo nalaze na prekretnici života, periodu kada su ih sve nedaće ovog sveta snašle:

"Ženo, ne gubi nadu i ne padaj u očajanje. Ponovo će se vratiti duševni mir, ravnoteža, dobro raspoloženje, radost i svetlost koja ispunjava tvoje srce. Da, danas si zbunjena. Osećaš se kao da se raspadaš na komade koji se ne mogu ponovo sastaviti. Ali sve će se završiti pre ili kasnije. I ovaj tužni period u tvom životu će proći. I zameniće ga sreća i mir.

To je samo poglavlje u priči koju sama pišeš. A kada se završi, priča će se nastaviti.

Žena, Umor, Telo, Lice, Tuga
foto: Profimedia / Laurent Hamels / PhotoAlto /

Uostalom, ništa ne traje večno – ni dobro ni loše.

Ako si spremna da prihvatiš poraz, zapamtiu: nisi rođena za ovo. Došla si na ovaj svet da se otkriješ, da ostvariš sve svoje mogućnosti, ma koliko to bilo teško.

Znam da ti se nešto loše dogodilo. Ali zapamti, toliko žena pre tebe je prošlo kroz slične stvari. Gotovo sve su morale da pokupe svoje slomljeno srce. Strašno je umesto ljubavi i poštovanja primiti prazninu i samoću. Boli kada si veoma blizu cilja, ali ti se planovi u jednom trenutku raspadaju. I počinješ da kriviš sebe za sopstvenu slabost i beskorisnost. Na svoja pleća preuzimaš nepodnošljiv teret optužbi i prekora.

Ne smeš da dozvoliš da te destruktivne misli bace na kolena. Ako nema ko da pomogne, imaš samo jedan izlaz. Seti se dobrog šta je to u tebi. Zapamti ljude koji te vole bez obzira na sve.

napad panije, tuga, zabrinuta žena
foto: Shutterstock

Život se ne završava danas. Da, ponekad je teško, nepravedno i okrutno. Ali neće uvek biti. Svet oko nas se brzo menja, a mi se menjamo sa njim. Ali samo spolja.

Znaš li šta ostaje isto? Naš unutrašnji svet. Naša suština će uvek biti ista. I sve će se vremenom vratiti na svoje mesto. Onda ćeš ponovo biti svoja.

Seti se kakva si bila kao dete. Ta mala devojčica je i dalje tu. Upravo si odrasla i sada gledaš na svet očima odrasle osobe. Pa zato sada možeš videti mnogo loših stvari.

Pogledaj u svoju dušu i tamo pronađi nadu. Onu koja te je hranila kao dete. Veruj i ne plaši se da budeš to što jesi.

Uvek budi u ljubavi sa onima koji razumeju tvoja osećanja".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs