OVAJ MUŠKARAC SE U 48. GODINI OŽENIO 13-GODIŠNJOM DEVOJČICOM: Bizarne slike i njegove SRAMNE IZJAVE su šokirale svet

Šokantna fotografija prikazuje trenutak kada je 13-godišnja devojčica primorana da se uda za 48-godišnjeg muškarca na Filipinima.

Lifestyle
13:05h Autor:
OVAJ MUŠKARAC SE U 48. GODINI OŽENIO 13-GODIŠNJOM DEVOJČICOM: Bizarne slike i njegove SRAMNE IZJAVE su šokirale svet
Muškarac od 48 godina oženio devojčicu od 13, Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Već smo pisali o Pakistanki Sitari Jasin koja se morala da se uda sa 13 godina. Ona je otvorila svoj Jutjub kanal i objasnila je kako izgleda njen život u poligamiji, a jedna slična priča potresla je svet pre dve godine.

Naime, jedna trinaestogodišnja devojčica bila je prisiljena da se uda za 48-godišnjeg muškarca na ceremoniji venčanja na Filipinima.

Venčanje je bilou gradu Mamasapano. Uznemirujuće fotografije dokaz su stravične prakse koja dozvoljava da devojčice stupaju u brak, pod prisilom. Na jednoj od šokantnih slika vide se kako muškarac ljubi dete u obraz.

Fotografije su uznemirile ceo svet
Fotografije su uznemirile ceo svetfoto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Devojčica nevesta postala je peta supruga Abdulrzaka Ampatuana, a venčanje je obavljeno po islamskim običajima, pisao je 2021. Miror.

O sramnom venčanju Ampatuan je rekao: "Srećan sam što sam je pronašao i provodim dane sa njom brinući se o svojoj deci". Planira da ima decu sa petom surpugom kada ona napuni 20 godina.

Dodao je da će je slati u školu kako bi bila spremna da postane majka, piše Žena.rs.

Mladoženjine reči zgrozile su svet
Mladoženjine reči zgrozile su svet foto: iralPress / Viral Press / Profimedia

U pojedinim delovima Filipina, posebno u regiji Mindanao sa većinskim muslimanskim stanovništvom, maloletne devojčice smeju da se udaju čim dobiju menstruaciju. Podaci UN-ovog dečjeg fonda (UNICEF) pokazali su da je država do sada imala 12. najveći broj nevesti devojčica na svetu, njih 726.000.

Londonska gupa "Devojčice ne mlade" saopštila je da ovakvi brakovi krše prava devojčica na zdravlje, obrazovanje i ostale životne mogućnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs