UMRO JE I OSETIO ŽIVOT "NA DRUGOJ STRANI": Reči čoveka o stvarima koje je doživeo posle smrti OSTAVLJAJU BEZ TEKSTA

Kevin Hil ima vrlo retku bolest, koju mu je ugrozila rad srca, što je dovelo do kliničke smrti. Međutim, znao je da to nije njegovo vreme...

Lifestyle
17:34h Autor:
UMRO JE I OSETIO ŽIVOT "NA DRUGOJ STRANI": Reči čoveka o stvarima koje je doživeo posle smrti OSTAVLJAJU BEZ TEKSTA
Kako je čovek sa retkom bolešću preživeo kliničku smrt?, Foto: Printscreen Facebook / Kevin Hill

Pisac Kevin Hil (55) suočava se sa posledicama veoma teške i retke bolesti kalcifilaksije. Iako su doktori činili sve da ga spasu, u jednom momnetu mu je život visio o koncu. Zapravo, kako ističe, našao se na "onoj drugoj starni" i osetio je kako je "umreti i vratiti se u život".

Srce Kevina Hil prestalo je da kuca u Derbi Rojal bolnici u Londonu gde se dugo lečio. Naime, kalcifilaksija je ozbiljno, vrlo retko stanje koga karakteriše odumiranje ćelija (nekroza) masnog tkiva i tkiva kože. Ona izaziva bolne čireve i može dovesti do ozbiljnih infekcija u telu koje mogu dovesti do smrti. Osobe koje pate od ove bolesti obično imaju i otkazivanje bubrega, ili su na dijalizi ili su skoro imali transplataciju bubrega.

Koji su simptomi?

  • Kalcifikacija krvnih sudova kože
  • Ishemijske povrede mišića
  • Nekroza kože

Hil je u januaru 2022. imao operaciju zbog problema sa srčanim zaliskom, koji je prouzrokovao nakupljanje vode u nogama. Godinu dana je porveo u bolnici zbog oporavka i izgubio je, čak, 65 kilograma! Međutim, nakon hiruškog zahvata dobio je kalcifilaksiju.

- Bio sam bolestan mesecima. Izjedala me koža. Tri dana su mi noge krvarile - jednostavno nije prestajalo. Izgubio sam pet litara krvi i srce je prestalo da kuca - kaže Kevin.

Mada uzrok kalcifilaksije nije poznat, Kevin se suočavao sa strašnim posledicama. U jednom trenutku osetio je kako se "odvaja od tela" .

- Nisam gledao u svoje telo, bio sam odvojen od tela. Kao da sam se nalazio u duhovnom carstvu, bio sam svestan što se događa, ali sam imao toliko mira. Nisam videlo nikakvo svetlo, ako što su drugi opisivali u trenutku kliničke smrti - ispričao je.

Bio je klinički mrtav nekoliko minuta, a onda su lekari pokušavali da ga reanimiraju. Kevin je rekao da je sa strane posmatrao bolničko osoblje koje je pokušavalo da ga spase.

- Znao sam da krvarim. Znao sam da je ozbiljno. Osoblje je ulazilo i izlazilo kako bi zaustavilo krvarenje. Znao sam da sam umro. Bio sam odvojen od svog tela. Onda sam samo zaspao i probudio sam se, živ i krvarenje je prestalo. Znao sam da nije vreme da umrem - naglasio je.

Nakon što se vratio među žive, mnoge stvari je promenio iz korena, posebno prioritete koji su izvor istinske sreće.

"Kad sam izašao iz bolnice, atmosfera u mojoj porodici se drastično promenila. Postao sam otporniji. Znao sam da mogu da pobedim smrt. Sada sam u završnoj sam fazi oporavka. U desnoj nozi osećam još blagu bol, ali nije ni približno kao pre, plakao sam ranije satima - rekao je za Dejl Mejl.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs