AMERIKANCI ŠOKIRANI SRPSKOM KUHINJOM: Ajvaru su dali neverovatan opis, a evo kako su reagovali na SARMU I KAJMAK

Ljubavni par iz Amerike oduševio se srpskom kuhinjom, a najpopularnijoj hrani dali su posebne ocene.

Lifestyle
Autor:
AMERIKANCI ŠOKIRANI SRPSKOM KUHINJOM: Ajvaru su dali neverovatan opis, a evo kako su reagovali na SARMU I KAJMAK
Kako su Amerikanci ocenili srpsku kuhinju, Foto: Printscreen TikTok/jibriandmiona

Mnogi stranci su oduševljeni našom tradicionalnom kuhinjom, te ih Srbija često asocira na dobru hranu i gurmanluke koji se samo kod nas mogu naći. Da naša kuhinja izaziva veliko interesovanje strane javnosti, govori i činjenica da su se mnogi svetski magazini bavili analizom naših jela, te su čak napravili i listu 10 najboljih jela iz Srbije.

Bogata trpeza sinonim je svake domaćinske kuće u Srbiji, te ne čudi zbog čega se strani turisti svaki put vračaju u našu zemlju. Oduševljenje srpskom kuhinjom nije krio ni ljubavni par iz Amerike, Miona i Džibri koji su svoje impresije podelili na društvenim mrežama.

@jibriandmiona Are you guys hungry?! Do yourself a favor and try Balkan food!!! You will not regret it! #serbianfood #balkanfood #food ♬ Užicko Kolo - Velimir Živković - Velja

Naime, njihov kontent je veoma zanimljiv, a uključuje isprobavanje hrane iz različitih krajeva sveta, među kojima se našla i Srbija. Hrana koja se našla na meti njihovih komentara je sarma, ćevapi, ajvar, kajmak i šopska salata. Zanimljivo je da je proces isprobavanja srpske hrane u pozadini pratilo "Užičko kolo", te je sve bilo u duhu srpske tradicije.

"Čista" hrana, za razliku od bilo koje američke

"Ovo je zaista "čista" hrana, to je najvažnije. Srpska hrana je "čista", ne radi se o brzoj hrani, za razliku od bilo koje američke", rekla je Miona na početku prezentacije, a zatim su navalili na "testiranje".

Ono što se Mioni posebno svidelo jeste sarma kojoj je dala najvišu ocenu - 12 od 10, dok se njen dečko u potpunosti složio sa njom ističući da je "meso zamotano u kupus" preukusno.

Zatim su na red došli ćevapi, za koje je Džibri naglasio da obavezno nabavite ajvar, koji je nazvao srpskom salsom, kao i nezbežan kajmak.

"Obožavamo balkansku hranu, probajte je što pre"

Na kraju je na red došla šopska salata, koju uobičajeno jedemo kao prilog mesu sa rošitlja.

"Volim ove evropske salate, jer su tako jednostavne. Maslinovo ulje, sir, krastavac, paradajz, luk – preukusno je. Obožavam balkansku hranu, ako je niste do sada probali, obavezno to učinite. Bosna, Hrvatska, Srbija, Makedonija, svaka od ovih zemalja ima vrlo sličnu hranu – probajte je već danas", poručio je Džibri.

Pratioci su im potvrdili da je balkanska hrana najukusnija i preporučili im još neke specijalitete, poput bureka, karađorđeve šnicle, gravče na tavče…

Da li se slažete sa ocenama američkog ljubavnog para i koja hrana je po vama jedinstvena?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs