Za svaku osudu

Niko nije hteo da ustane: Sedela na podu autobusa i držala invalidska kolica svog dvogodišnjeg sina!

Ališa Frost je upakana napustila autobus, u kojem je sedela na podu i držala kolica jer nije imala prostora da spusti kočnice
Lifestyle
15:20h Autor:
Niko nije hteo da ustane: Sedela na podu autobusa i držala invalidska kolica svog dvogodišnjeg sina!
Foto: Ilustracija: Thinkstock

Dvadesetčetvorogodišnja majka, Ališa Frost, bila je primorana da sedi na podu autobusa, kako bi mogla da drži zvog dvogodišnjeg sina Džeka, koji ima teško oštećenje mozga!

Mali Džek rodio se sa cerebralnom paralizom i svo vreme provodi u invalidskim kolicima. Toga dana, Ališa ga je povela u kupovinu, što vrlo retko čini i zajedno sa njim ušla u gradski autobus, namerivši da ga smesti u prostor predviđen za osobe sa invaliditetom.

Međutim, mlada majka je napustila autobus u suzama, jer su sva sedišta za ljude sa posebnim potrebama bila spuštena i zauzeta od strane starijih putnika, koji nisu želeli da joj ustupe mesto, koje joj zapravo pripada.

Zbog čega ova beba nikada neće upoznati svoju sestru bliznakinju, saznajte OVDE.

Ališa je zamolila vozača da pita putnike da se pomere, kako bi mogla da smesti svog sina u invalidskim kolicima na mesto koje je za to predviđeno, ali on je odbio. Tada je prišla putnicima, ali su se svi do jednog oglušili na njene molbe.

Ilustracija
Ilustracija

"Rekli su mi da oni ne moraju da se pomeraju zbog mene i da spustim torbu na pod, sednem i stavim sina u krilo. Objasnila sam im da to ne mogu da uradim, jer je mom detetu potrebna pravilna potpora telu, jer će se u suprotnom ljuljati napred" - ispričala je Ališa za Dejli Mejl.

Mali Džek ne može da sedi u krilu majke, jer mu je neophodan pravilan oblik njegovih kolica.

U nekom trenutku, vozač se ipak sažalio i intervenisao, ali i dalje niko nije želeo da ustupi mesto majci i bolesnom detetu, već je Ališa čitav put provela sedeći na podu i jako držeći kolica svog sina, jer nije imala prostora da spusti kočnice.

Uspeh koji je rasplakao internet: Dvogodišnjak bez nogu načinio prve korake! Pogledajte OVDE.

Kada je stigla do odredišta, napustila je autobus uplakana i besna:

"Ljuta sam zbog cele situacije i jako uznemirena, jer je pogrešno što nas ljudi tako tretiraju" - kaže Ališa.

Portparol kompanije koja obezbeđuje javni prevoz rekao je da se incident trenutno istražuje:

"Svi naši vozači prolaze obuku i uče kako da se ophode prema putnicima, pa je vrlo razočaravajuće što su ova gospođa i njeno dete doživeli ovakvo iskustvo. To je daleko ispod standarda koji očekujemo i dobijamo od većine vozača koji su kod nas zaposleni" - rekao je portparol.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs