MISTERIOZNA SMRT ŽENE KOJA JE PRONAĐENA U ZAKLJUČANOM STANU 3 GODINE KASNIJE: Kako je moguće da je niko nije tražio?

Džojs Kerol Vincent bila je mrtva kada je policija provalila u zaključan stan zbog neplaćenih računa. Džojs je sedela na krevetu - bila je mrtva 3 godine

Lifestyle
09:31h Autor:
MISTERIOZNA SMRT ŽENE KOJA JE PRONAĐENA U ZAKLJUČANOM STANU 3 GODINE KASNIJE: Kako je moguće da je niko nije tražio?
žena pronađena mrtva u stanu posle 3 godine, Foto: Profimedia

Kako je moguće da mlada osoba tri godine leži mrtva u svojoj garsonijeri i da u tom razdoblju apsolutno niko ne primeti da je nema? Oni koji su je poznavali kažu da je bila egzotična lepotica, "lepša čak i od Vitni Hjuston". Imala je lep glas, ali i stas. Svi se slažu i da je bila pametna i pozitivna, što čitavu stvar čini još zagonetnijom, piše Povjest.

Kako je sve počelo?

Godine 2006. u londonsku garsonijeru u kojoj je stanovala Džojs Kerol Vincent ušli su nasilno sudski izvršitelji koji su ostali u šoku, kada su na sofi ugledali mrtvo telo okruženo kesama iz trgovine i upakovanim božićnim poklonima. Sprovedena istraga pokazala je da je u tom trenutku Džojs bila mrtva već tri godine. Njeno telo je bilo raspadnuto tako da su forenzičari njen identitet potvrdili na osnovu zubnog kartona.

Džojs Vinsent
foto: Profimedia

Ko je bila Džojs?

Džojs Vinsent rođena je 1965. godine u zapadnom delu Londona. Bila je najmlađa od petoro dece. Otac joj je bio Afrikanac, a majka Indijka. Rano je ostala bez majke, a brigu o njoj su preuzele starije sestre dok se s ocem nikada nije slagala. Školu je napustila sa samo petnaest godina. Nakon toga se zaposlila i kontinuirano radila do 2001. godine, kada je u njenom životu krenulo sve u pogrešnom smeru. Tada je dala otkaz na poslu i počela se udaljavati od prijatelja i porodice.

Džojs Vinsent
foto: Profimedia

Šta joj se desilo?

Džojs je u to vreme ušla u nasilnu vezu pa je ubrzo kao žrtva nasilja dobila smeštaj u jednoj od sigurnih kuća. Nakon što su našli njeno telo, policija je bezuspešno pokušavala da dođe do njenog nasilnog dečka, ali bezuspešno. Oni koji su poznavali Džojs kažu da su kontakti sa njom postajali sve ređi i da je jednostavno prestala odgovarati na njihove pozive. Navodno se pre dolaska u taj stan za žrtve nasilja često selila i nikome nije javljala gde je. Slično je bilo i s članovima porodice s kojima je također izgubila kontakt. Patolozi nisu ustanovili uzrok smrti, a nagađa se da je umrla od napada astme ili čira na želucu. Komšije su tri godine osećali neprijatan miris, ali su ga pripisivali kantama za smeće koje su bile u blizini zgrade.

Džojs Vinsent
foto: Profimedia

Telo pronađeno zbog neplaćenih računa

U osnovi njeno telo ne bi bilo pronađeno da nije bilo potraživanja neplaćenih računa. Porodica je u početku pokušavala da je nađu, ali kako nije odgovarala na pozive oni su odustali. Znali su da se često distancira zbog čega su odlučili da neće da se mešaju u njen život. Džojs je iza sebe ostavila gomilu pitanja od kojih će mnoga verovatno ostati bez odgovora. Njena smrti je jedna od onih koja vas natera da se zapitate da li biste nedostajali nekome da jednostavno nestanete, da li bi to vaši najbliži primetili? Upravo se to zapitala rediteljka Kerol Morlej koja je snimila dokumentarno-igrani film "Dreams of a Life" o životu Džojs Kerol Vincent. Bio je to njen način da se pozabavi ovim slučajem i svim usamljenim ljudima u jednom od najprometnijih gradova sveta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs