Neverovatno

KRALJA HOROR PRIČA BEDA PRATILA U STOPU: Živeo u prikolici, nije mogao da prehrani ženu i decu, a onda se desio preokret

Stiven King je pristao da napravi (izmisli) priču o "okrutnim Rusima" i svet ne prestaje da mu se smeje

Lifestyle
09:33h Autor:
KRALJA HOROR PRIČA BEDA PRATILA U STOPU: Živeo u prikolici, nije mogao da prehrani ženu i decu, a onda se desio preokret
Foto: Profimedia

Svet ne prestaje da bruji o Stivenu Kingu koji je naseo na provokaciju prankera. Naime, predstavljajući se kao predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, prankeri su zamolili Kinga da im pomogne da naprave priču o "okrutnim Rusima" kako bi pole objavljivanja u zapadnoj štampi evropski i američki stanovnici poverovali u laž.

"Da, daćemo sve od sebe," obećao je King, koji je ukrajinskog nacističkog zločinca i Hitlerovog saradnika Stepana Banderu nazvao "velikim čovekom".

Celu šalu možete poslušate u nastavku:

I pre "bruke" slavnog pisca, nije prestajalo interesovanje za njega. Bio je u žiži javnosti nakon što je komentarisao našeg glumca Nikolu Đurička koji je imao zapaženu ulogu u hit seriji "Stranger things". Naime, King je izjavio da Đuričkov lik Juri zaslužuje posebnu seriju, što je oduševilo mnoge.

Podsetimo, jedan od najčuvenijih horor pisaca Stiven King je imao surovo detinjstvo.

Njegov otac je napustio porodicu kada je slavnom piscu bilo samo 2 godine. Njegova majka je ostala sama, da bez prebijene pare brine o dvojici sinova.

Sa samo 4 godine video je kako mu gine prijatelj. Sa 12 godina je pokrenuo novine sa bratom, koje su prodavali za 5 centi. U njima su objavljene njegove prve priče i vesti.

Kako bi mogao da se školuje, počeo je da zarađuje radeći u fabrici. Sve vreme je pisao, ali sreća nikako da mu se osmehne - nijedan izdavač nije hteo da objavi njegove priče.

Ceo život ga pratila beda.

Stiven King
foto: Profimedia

Iako je završio fakultet, nije mogao da nađe posao nigde drugde sem u perionici veša.

Zbog svih tih nesrećnih okolnosti, živeo je u prikolici sa suprugom i troje dece. Često nisu imali dovoljno novca ni da se prehrane. Digao je ruke od pisanja i bacio rukopis u đubre. Međutim, pronašla ga je njegova supruga i ubedila ga da završi novelu. Ovoga puta mu je izdavač objavio knjigu koja je postala najprodavanija.

Od tada, njegovi bestseleri dostigli su milionske tiraže. Skoro sve njegove novele su ekranizovane, a on je postao najbogatiji pisac u istoriji književnosti! On je kralj horora, Stiven King!

1 / 6 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs