RAZOTKRIJTE IH!

ŽIVOT JE PREKRATAK ZA LOŠU KAFU I LAŽNE PRIJATELJE: Stara jevrejska poslovica razotkriva ljude BEZ GREŠKE !

Kako da znate da vam osoba nije pravi prijatelj - stara jevrejska poslovica vam može pomoći u tome

Lifestyle
Autor:
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA LOŠU KAFU I LAŽNE PRIJATELJE: Stara jevrejska poslovica razotkriva ljude BEZ GREŠKE !
Foto: Shutterstock

Postoji jedna stara jevrejska poslovica koja može pomoći da lakše procenite osobu koja je ušla u vaš život - "NIKADA NE VERUJTE OSOBI KOJA STALNO PRIČA O PROBLEMIMA, ALI KRIJE OD VAS SVE RADOSTI."

Smatra se da osoba koja vam veruje, koja se prema vama odnosi kao pravi prijatelj, ima iskrene namere, neće sakriti dobre vesti. Ako drugima pričate o svojim najvećim radostima, to znači da im verujete - na primer da ste unapređeni na poslu, da ste dobili bonus ili nasledstvo. Međutim, ako osoba stalno priča o problemima sa vama, a kada su lepi i radosni trenuci nastaje muk, to znači da između vas ne postoji snažna veza.

Istina je da ne treba viti hvalisav, izazivati kod drugih osećaj zavisti i biti egocentričan, ali kada pričate o pozitivnim stvarima sa merom i sa pravim ljudima, to je odlika da prijateljstvo postoji.To ne znači da sa prijateljima ne treba podeliti svoje nesigurnosti, strahove, nevolje, zuzatražiti pomoć, ali ako se osoba stalno fokusira na žaljenje i pričanje o problemima, moguće je da crpi vašu energiju i želi da vas iskoristi.

Osobe koje vas stalno zovu kada im nešto treba, kada iznova traže pomoć, od sebe uvek prave žrtvu, ali kada nastane radost i svetla strana života zaboravljaju na vas, nisu vam pravi prijatelji. Postoje ljudi koji se hrane tuđom energijom, u nečijem otvorenom srcu vide šansu da izvuku korist - njih se treba čuvati. Osobe koje od vas uvek zahtevaju mnogo, a kada je vama nešto potrebno nestaju, ne javljaju se, ne odgovaraju.

Život je prepun susreta, emocija, odnosa, a svaki susret se događa sa razlogom. Čak i ovakvi susreti sa negativnim ljudima donose važnu lekciju na šta treba da pazimo, koje odnose zaslužujemo, a koji nas samo troše.

Život je kratak za loše ljude, koristoljubive osobe koje uzimaju sve, a zauzvrat ne daju ništa. Zato je važno s vremena na vreme da razmislite kakve odnose hranite i negujete i šta vam to donosi. Zaslužujete da se okružite pozitivnim ljudima koji vam donose radost i lepu energiju.

(Stil.kuris.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs