bliži se evrovizija

KONSTRAKTA JE NA 12. NA KLADIONICAMA: A sećate li se šta su Mariji Šerifović predviđali kada je oduvala Evropu?!


Ana Đurić Konstrakta predstavljaće nas ove godine na "Evroviziji" u Torinu, a svi se nadaju da će, kao što je to uradila Marija Šerifović 2007., odneti pobedu.

Lifestyle
Autor:
KONSTRAKTA JE NA 12. NA KLADIONICAMA: A sećate li se šta su Mariji Šerifović predviđali kada je oduvala Evropu?!
Foto: PrintscreenJutjub/ EuroCelso Reactions

Pre 15 godina smo slavili i dičili se bojama naše zastave. Cela Evropa je na Internetu tražila snimak iz Finske i slala pohvale za Šerifovićevu. Srpska predstavnica je u Helsinkiju sa 268 poena ubedljivo pobedila ispred drugoplasirane Ukrajine, a treće mesto je osvojila Rusija.

Srbija se 2007. godine, već aprila meseca, na kladionicama (uz Švedsku i Švajcarsku) najbolje kotirala, te su kvote obećavale dobar rezultat.

Prema tadašnjim kvotama jedne od najvećih svetskih kladionica Vilijam Hil, gotovo je bilo izvesno da će Srbija preći prvu prepreku i plasirati se u finalno veče - kvota na uloženo je bila 3,75 u poređenju s recimo poslednjeplasiranim polufinalistima - Portugalom i Crnom Gorom gde se za uloženu funtu dobijalo 126, te je, pred finale, Marija definitivno bila favorit, prenosi "Telegraf".

Ovogodišnja srpska predstavnica Konstrakta se trenutno nalazi na 12. mestu u kladionicama, dok je pre nedelju dana bila na 13. mestu, a mnogi predviđaju da će do finala uspeti da dođe do desetog mesta na listama.

Za sada, najveću šansu za pobedu ima Ukrajina, zatim Italija i Švedska.

Podsetimo, prvo polufinale održaće se 10. maja, u kom će, od komšijskih zemalja, nastupiti Bugarska, Albanija i Hrvatska.

Drugo polufinale biće 12. maja, u kom će nastupiti Srbija, a pored naše predstavnice to veče ćemo imati prilike da vidimo i izvođače iz Severne Makedonije i Crne Gore.

Kako u drugom polufinalu, pored Makedonije i Crne Gore, glasaju i druge zemlje koje tradicionalno daju poene Srbiji i u kojima je jaka srpska dijaspora, poput Švedske, Australije i Nemačke, čini se da su izgledi da se Konstrakta plasira u finale obećavajući.

Finale "Evrovizije" zakazano je za subotu, 14. maja. Na ovogodišnjem festivalu takmičiće se, za sada, 40 zemalja, dok je prvobitno planirano da taj broj bude 41, ali je, nakon izbijanja rata u Ukrajini, Rusija izbačena iz igre.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs