iznenadićete se

STAVITE PRED SPAVANJE CRNI LUK U ČARAPE: Ono što će se dogoditi u vašem organizmu je NEVEROVATNO!


Verovatno ne biste mogli da zamislite da spavante sa crnim lukom u čarapama? Ali, obavezno pročitajte ovaj tekst

Lifestyle
20:55h Autor:
STAVITE PRED SPAVANJE CRNI LUK U ČARAPE: Ono što će se dogoditi u vašem organizmu je NEVEROVATNO!
Foto: Shutterstock

Prema rečima stručnjaka, mnogo je prednosti spavanja sa crnim lukom u čarapama. Crni i beli luk su poznati kao prečišćivači vazduha i kada se primenjuju na kožu, oni efikasno ubijaju bakterije u organizmu.

Luk deluje kao meridijan koji vodi kroz sve puteve do svakog organa u vašem telu. Takođe je poznato da fosforna kiselina prisutna u luku ulazi u krvotok i pomaže da pročistite krv. Luk takođe pomaže u oslobađanju toksina i hemikalija povlačenjem ih kroz noge.

Evo nekuliko razloga i prednosti zašto je dobro staviti luk u čarapama noću:

Fosforna kiselina se apsorbuje iz luka i curi u kožu. Ovo je zdravo jer pomaže da se očisti krv dok spavate.

Crni Luk
foto: Shutterstock

Luk ubija bakterije - Luk ima jake anti-bakterijske i anti-virusne prednosti koje pomaže u ubijanju štetnih bakterija u organizmu. Ovo je jedan od mnogih razloga zašto treba da stavite luk u čarapama pre spavanja.

Zdravo srce - Kada se luk nalazi u vašem grudnjaku ili na gornjem delu tela on pomaže u očuvanju zdravlja srca. Ova zdrava navika će zadržati srčana oboljenja na odstojanju.

Ako stavite luk ispod prstiju u čarapama, kiselina koja se apsorbuje iz luka pomaže u ublažavanju bolova sinusa, vrata i rešava infekcije uha.

Kada stavite luk na centralni deo vašeg stopala, pomaže da se oslobodite želudačnih infekcija. Takođe je korisno ukoliko imate problema sa bubrezima.

čarape
foto: Shutterstock

Ukoliko imate problema sa bešikom, oslobodite se problema postavljanjem luka u čarapama dok spavate. Stavite luk u predelu pete.

Ako vaša stopala neprijatno mirišu, probajte ovaj jednostavan domaći lek. Isecite komadiće luka, stavite na tabanima i navucite čarape.

Takođe, ukoliko osećate simptome prehlade ili gripa stavite kolutiće luka u čarapama i tako prespavajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs