Strašno!

TRAGIČNE AVIONSKE NESREĆE KOJE SU NAS ŠOKIRALE: Bogatstvo ih nije moglo spasti iz ralja smrti!

Avionske katastrofe u trenu odnesu život, a brojne velike zvede su nas napustile upravo na ovakav način...Nestali su u trenu, ali ceo svet ih i danas pamti.

Lifestyle
11:29h Autor:
TRAGIČNE AVIONSKE NESREĆE KOJE SU NAS ŠOKIRALE: Bogatstvo ih nije moglo spasti iz ralja smrti!
Foto: Printscreen Youtube / ABC News

Iz aviona pravo na nebo su otiše i neke osobe koje su obeležile istoriju, a njihova postiguća se prepričavaju iz generacije u generaciju. U skorije vreme, sve je ostavila bez teksta smrt Crne Mambe i njegove ćerke, potom najbogatijeg čoveka Češke, kompozitora Titanika, ali i mnogi drugi.

Evo koje su sve javne ličnosti na ovako tragičan način izgubile život!

Kobi Brajant

Košarkaška legenda Kobi Brajant poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji u januaru 2020. godine! Brajant (41) je putovao privatnim helikopterom na košrkaški meč sa ćerkom Đijanom (13) i sedmoro pijatelja, kada je letelica buknula u plamen iznad grada Kalabasa. Niko nije preživeo, a tačan uzrok nesreće se ne zna, jer letelica nije imala crnu kutiju. Pretpostavlja se da su loši vremenski uslovi. Naknadno je izdat veći broj počasti i spomen - obeležja, izmežu ostalog i preimenovanje nagrade za MVP ol - star meča u njegovu čast.

Kobi Brajant
foto: Profimedia

Petostrukog NBA šampiona Brajanta su mnogi smatrali jednim od najboljih igrača svih vremena. Jedan od najpoznatijih učinaka na pojedinačnim utakmicama je 81 poen protiv Toronto Reptorsa 2006. godine, što je drugi najveći broj pojedinačnih koševa na jednoj utakmici u istoriji NBA lige.

Dobio je i Oskara za najbolji kratki animirani film 2018. godine - Dear Basketball, petominutni film zasnovan na ljubavnom pismu koje je posvetio košarci 2015. godine.

Petr Kelner

Milijarder Petr Kelner je rođen u Češkoj Lipi 20. maja 1964. godine. Završio je Visoku ekonomsku školu u Pragu, s karijeru je počeo kao producent 1989. godine. Prvi posao mu je bio u čuvenom "Barandov" kompleksu filmskih studija u Pragu. Čak se okušao i kao glumac.

Osnovao je 1991. godine "PPF grupu", kao investicionu kompaniju koja je s partnerima učestvovala u privatizaciji stotina državnih preduzeća. Njegova finansijska grupacija je bila vlasnik "Telenora" u Srbiji.

Najbogatiji čovek u Češkoj poginuo je u udesu helikoptera na Aljasci 27. marta 2021. godine, koji ga je prevozio sa gostima na skijanje po padinama sa neuređenim, prirodnim stazama. Helikopter se srušio iz do sada nerazjašnjenih razloga blizu glečera Nik, oko 80 kilometara istočno od Ankoridža. Imao je 56 godina.

Petr Kelner
foto: Profimedia

Američki magazin "Forbs" je procenio vrednost njegove imovine 2020. na 14,9 milijardi dolara, što ga je stavilo na 68. mesto najbogatijih ljudi sveta.

Riči Valens, Badi Holi i Big Boper

Dan kada su u avionskoj nesreći Riči Valens, Badi Holi i Big Boper tragično izgubili svoje živote poznat je kao trenutak kada je "umrla muzika". Mladi muzičari su krenuli na koncert kada se, zbog loših vremenskih uslova, njihov avion srušio u polje kukuruza u Ajovi.

Lynyrd Skynyrd

Većina članova legendarnog rok benda Lynyrd Skynyrd stradala je u avionskoj nesreći u oktobru 1977. godine. Po o čemu je kasnije snimljen film. Članovi benda su avionom poleteli iz savezne države Južne Karoline u Lizijanu, samo tri dana posle objave petog albuma „Street Survivors“. Kada su završili nastupa u gradu Grinvilu, avionom su se uputili prema Baton Ružu. Problem se javio na samom kraju leta, jer je avion ostao bez goriva. Piloti su, shvativši to, odlučili da prinudno slete na malu pistu „usred ničega“, blizu gradića Gilsburg u američkoj saveznoj državi Misisipi.

Usprkos njihovim naporima, avion je pokosio vrhove desetina borova a potom se zabio u nekoliko starih stabala. Po ovom događaju je kasnije snimljen i film.

Troj Gentri

Kantri zvezda Troj Gentri nastradao 2017. godine u helikopterskoj nesreći, kada je imao 50 godina. Nesreća se dogodila u Medfordu u Nju Džersiju, zbog greške pilota. Ona je prouzrokovala nekontrolisano spuštanje helikoptera. Bio je deo popularnog kantri dvojca Montgomery Gentry. Osnovao ga je sa svojim bratom 1999. godine, objavili su osam studijskih albuma.

Roj Haladaj

Jedan od najboljih bejzbol igrača svih vremena Hari Leroj Haladaj poginuo 2017. godine u u meksičkom zalivu u 40. godini. Letelicom je sam upravljao, a rezultati autopsiju su pokazali da je u telu imao kombinaciju lekova za spavanje, kao i alkojol

Bivši bacač Toronto Blue Jaysa i Philadelphia Philliesa obeležio je jednu eru u američkom bejezbolu. Njegove ‘iskrivljene’ lopte bile su noćna mora za udarače. Imao je nadimak "Doc", po legendarnom revolverašu Divljeg Zapada, Doku Holidaju.

Alija Dejna Hoton

Tek zvezda u usponu, mlada američka pevačica i glumica poginula je 25. avgusta 2001. godine u avionskoj nesreći na Bahamima, posle snimanja spota za singl ‘Rock the Boat’.

Posle snimanja spota Alija i osam članova njenog tima krenuli su na put Cessnom 402B koji je završio tragično. Imala je samo 22 godine.

Kontrolori prtljaga su im skrenuli pažnju da ne npsi svu opremu sa snimanja spota, jer avion neće moći da izdrži toliki teret. Međutim, nisu ih poslušali, Cessna se ubrzo srušila i to na visini od oko 60 metara.

Alija je zaslužna u pomoći redefinisanja savremenog istraživanja popa i hip hopa, a stekla je nadimke "Princeza od ritma i bluza" i "Kraljica urbanog popa". Muzička lista Bilbord navodi je kao 27. najuspešniju ritam i bluz umetnicu u istoriji muzike.

Kori Lidl

Još jedan bejzbol igrač je tragično nastradao u 34. godini, 11. oktobra 2006. godine, kada je letelica kojom je upravljao udarila u jednu njujoršku zgradu. Kao uzrok nesreće se navodi jak vetar, a u avionu je bio i njegov instruktor letenja Tajler Stanger. Tada je povređeno, čak, 26 osoba.

Lidl je proveo devet sezona u najjačoj američkoj bejzbol ligi na poziciji bacača.

Pejn Stjuart

Golfer Pejn Stjuart nastradao u avionskoj nesreći u Južnoj Dakoti 1999. godine, a avion je, bez kontrole, leteo četiri sata pre pada. Išao je na poslednji turnir sezone u Teksasu.

Kasnijom istragom ustanovljeno je da su zbog pada pritiska u kabini, svi putnici i posada ostali bez kiseonika.

Otis Reding

Soul muzičar Otis Reding bio je na vrhuncu svoje slave kada se mali avion kojim je upravljao obrušio u jezero Monona u Viskonsinu 1967. godine. Njegov singl "(Sittin' On) The Dock of the Bay," objavljen posthumno, a te godine pesma je završla na prvom mestu Bilbordove top liste.

Kompozitor filmske muzike i oskarovac Džejms Horner poginuo u 61. godini je u avionskoj nesreći u blizini Santa Barbare u junu 2015. godine. Avion, kojim je upravljao Horner, srušio se u Kaliforniji i prilikom pada izazvao šumski požar.

Horner je doktorirao muziku na Univerzitetu u Kaliforniji i tokom svoje iscrpne karijere komponovao je muziku za više od 100 filmova, uključujući "Hrabro srce", "Osmi putnik 2" i "Blistavi um". Poznat je po muzici za filmove "Titanik", "Hrabro srce" i "Avatar.

Horner je 1997. godine za film "Titanik" nagrađen Oskarom za najbolju originalnu dramatičnu muziku i Oskarom za najbolju originalnu pesmu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs