Treći ozbiljan prekršaj

Harison Ford (77) pod istragom: Ovoga puta bahatost bi mogla skupo da ga košta!

Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo neće više da prašta čuvenom glumcu

Šuška se
14:17h Autor:
Harison Ford (77) pod istragom: Ovoga puta bahatost bi mogla skupo da ga košta!
Foto: EPA / Nina Prommer

Čuveni glumac Harison Ford (77) još jednom se našao u problemu zbog strasti prema letenju.

Naime, on je prilikom upravljanja svojim privatnim avionom napravio ozbiljan prekršaj prilikom sletanja na aerodrom u Kaliforniji. Navodno, nije dobro razumeo uputstva koja je dobio od kontrole leta, koja ga je upozorila da se ne zadržava na pisti, budući da je jedan avion u tom trenutku uvežbavao sletanje i uzletanje.

Ford je insformaciju ignorisao i uradio po svom, što je izazvalo pravu pometnju u kontrolnom tornju koji je uključio visoki stepen pripravnosti.

Portal TMZ, došao je u posed snimka na kojem se jasno čuje kako kontrolor leta govori glumcu: "Molim vas da se kratko zadržavate na pisti jer je stanje prometno."

foto: Profimedia

Umesto da posluša, Ford je to ignorisao, dodatno ubrzao i odlučio da pređe na drugu stranu, a na kraju se izvinio rekavši kako je mislio da su mu rekli da je "sve čisto" i da može da pređe pistu.

Srećom, nikakve opasnosti od sudara nije bilo, jer je drugi avion bio udaljen od Fordovog i bio je u vazduhu. Ipak, Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo odlučila je da se pozabavi ovim incidentom.

Sve ovo dogodilo se pet godina nakon što je Ford slomio karlicu i gležanj kada je njegov avion iz 2. svetskog rata doživeo kvar motora i morao prisilno da sleti na golf teren u Santa Moniki, a dve godine kasnije, prilikom sletanja na aerodrom Džon Vejn, zamalo se zakucao u Boing 737 koji je uzletao sa više od 100 putnika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs