Potpuno suluda kupovina

Šta sve ima Nikolas Kejdž: Ono što je on kupio, ni jedna normalna osoba ne bi poželela!

Ako ste mislili da vi potpuno poludite kad odete u šoping, onda još niste čuli na šta troši novac jedan od najekscentričnijih holivudskih glumaca

Vip priča
17:21h Autor:
Šta sve ima Nikolas Kejdž: Ono što je on kupio, ni jedna normalna osoba ne bi poželela!
Foto: AP / Danny Moloshok

Jedan od najekscentričnijih glumaca u Holivudu svakako je Nikolas Kejdž (55). Znamo ga kao odličnog glumca, ali znamo ga i kao užasnog glumca. Snimio je neke odlične filmove, ali i nekoliko užasnih. Kako na filmu, tako i u stvarnom životu, od njega možete da očekujete neke zaista čudne stvari.

Naime, iako je početkom 2000-ih bio jedan od najbogatijih glumaca u Holivudu i njegovo bogatstvo se procenjivalo na više od 150 miliona dolara, danas vredi sedam puta manje.

Zbog neverovatnih stvari koje je kupovao, a čija je cena bila zaista neverovarna, neko vreme je dugovao 7,5 miliona dolara poreza i morao je da rasprodaje imovinu kako bi to isplatio. Zato je brzo počeo da prihvata svaku ulogu koja mu se nudila.

Ali, kako je toliko novac nestao? Kako uopšte potrošiti tolike milione?

Jednostavno. Brzo. Na čudne stvari - verovatno bi rekao Kejdž! Ovo su najneverovatnije stvari koje je glumac kupio!

1. Četiri jahte i avion

Okej, ovo i nije toliko ludo. Veliki broj zvezda ima nekakvu jahtu, nešto manji deo i avion. A Nikolas Kejdž svakako je velika filmska zvezda, ali s velikim "apetitom". Njemu je jedna jahta bila nedovoljna, pa je nabavio četiri. Nije hteo neki mali bezvezni avion, već Gulfstream 1159A turbodžet, vredan nešto manje od 4 miliona dolara. Da stvar bude još bizarnija, Kejdž nije jahte kupovao jednu po jednu. Ušetao je u pedstavništvo i kupio četiri jahte po ceni od oko 18 miliona dolara.

Ralf Loren (80) u ludom svetu mode uspeo da sačuva zdrav razum, brak i porodicu: Evo kako mu je to pošlo za rukom! (FOTO)

foto: AP / Vincent Yu

2. Ukleta vila

Kad nešto decenijama važi za ukleto, onda je zaista teško to prodati. Nema baš puno ljudi na svetu koji bi živeli na takvom mestu, pa je agent za nekretnine valjda nazvao jednog od retkih zainteresovanih za ovu vilu u Nju Orleansu, Nikolasa Kejdža, kojeg je kuća oduševila i kupio ju je na licu mesta za 4,5 miliona dolara. Kuća je u prošlosti pripadala bogatoj robovlasnici koja je tamo mučila neposlušne robove. Ipak, ni Kejdž, koliko god blesav bio, nije dugo izdržao tamo. Dve godine kasnije prodao ju je za 2,9 miliona. Ionako ju je kupio, kako je sam rekao, jer se nadao da će tamo uspeti da napiše dobar horor, ali nikako nije stigao to da odradi.

3. Dva ostrva na Bahamima

Još jedna stvar o kojoj obični smrtnici mogu samo da sanjaju, a Kejdž je kupio dva. Ukupno je za njih izdvojio oko 7,5 miliona dolara. Tamo obožava da provodi leta.

4. Piramida grobnica

Iako nema previše godina, Kejdž je već smislio sve detalje svoje sahrane. Sebi je za 50. rođendan poklonio grobnicu u obliku piramide od tri metra. Na njoj stoji latinski natpis "Omni ab uno", u prevodu - Sve iz jednog. Cena nije poznata, ali strani mediji nagađaju da je iskeširao oko 300 hiljada dolara za mesto i radove.

5. Krokodil i morski pas

U jednom od svojih 15 domova Kejdž je držao krokodile.

"Njegova kuća je kao zoološki vrt. Ima na desetine raznih životinja koje šetaju baštom", ispričali su glumčevi gosti. A osim krokodila, odlučio je kako mu je potreban i morski pas, kojeg je držao u vodenom kompleksu, naravno u sklopu jedne od svojih 15 vila.

Ona jede, a ne deblja se, zarađuje bogatstvo, ali ostaje čvrsto na zemlji: Ni jedan muškarac ne može da osvoji ovu ženu! (FOTO)

foto: Profimedia

6. Lobanja mongolskog dinosaurusa

Nakon ovog događaja tanka je granica između Kejdžovih filmova i njegovog stvarnog života, zaključili su fanovi kad su saznali da mora da vrati lobanju mongolskog dinosaurusa vladi te države. Naime, Kejdž je na aukciji za 300.000 dolara kupio lobanju Tarbosaurusa. U nadmetanju je pobedio Leonarda Dikaprija, kojeg je, iz nekog razloga, takođe zanimala lobanja. Ali Leo ima sreće što je nije kupio. Nekoliko godina kasnije, otkriveno je da je ta lobanja na aukciji bila ukradena, pa je glumac morao da je vrati.

7. Smanjene (odsečene) glave

Tsanse ili smanjene glave su, kako ih NationalGeographic opisuje, "odsečene i posebno pripremljene ljudske glave koje se koriste u ritualne svrhe ili kao trofeji". Lov na glave odvijao se u mnogim delovima sveta, ali je njihovo smanjivanje dokumentovano jedino u severozapadnom delu Amazonske prašume. Zašto neko to želi da poseduje, nikome nije jasno.

6 navika koje su navukle bedu u vaš život: Zbog njih ne možete da se izvučete iz siromaštva!

8. Dva evropska dvorca i 15 vila

Kad mu 15 raskošnih i skupih kuća koje je posedovao više nije bilo dovoljno, kupio je dva dvorca - jedan u Nemačkoj 2006. godine po ceni od 2,5 miliona dolara i u Milfordu u Engleskoj, koji ga je koštao skoro 9 miliona.

9. Ludački skupa kolekcija Superman stripova

Glumac, koji je umalo i "postao" Supermen, ponosni je vlasnik kolekcije stripova vredne 2,2 miliona dolara. Najviše je izdvojio za prvi broj Supermena, nešto manje od 150.000 dolara.

10. Hobotnica

Jedna od najluđih stavki koje je Kejdž kupio svakako je hobotnica od 150 hiljada dolara.

"Ona mi je pomogla da budem bolji glumac", rekao je jednom Nikolas Kejdž.

Katarina je ostavila muža i desetoro dece: Njen život nijedna žena nije zaslužila!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs