Priča se

ŠTA SE DEŠAVALO U GLAVI MIS SRBIJE KADA JE POKAZALA ZNAK DVOGLAVOG ORLA: Ona ima je(a)dno objašnjenje!

Da li je moguće da "euforična brzina" izbriše iz mozga istoriju Srbije jednoj devojci od dvadesetak godina?

Lifestyle
Autor:
ŠTA SE DEŠAVALO U GLAVI MIS SRBIJE KADA JE POKAZALA ZNAK DVOGLAVOG ORLA: Ona ima je(a)dno objašnjenje!
Foto: Printscreen/Facebook/ValentinaPetrovic

Mis Srbije, Valentina Petrović, pokazala je simbol velike Albanije, dvoglavog orla, fotografišući se sa devojkama koje su na izboru za Mis predstavljale Albaniju, Crnu Goru i samoproglašenu državu Kosovo.

Fotografija je izazvala pravi skandal u Srbiji, a Vesna de Vinča tvrdi: "Ne znam šta se dešavalo u njihovim glavama! Dvadeset godina je potrebno da se jedna generacija pomeri iz svog korena i sve tri su dokazale da je Balkan doživeo jednu vrstu anuliranja kod mlade generacije osećaja prošlosti i simbolike!"

Da li je stvarno moguće da jedna devojka od dvadeset i kusur godina danas ne zna šta znači simbol koji je pokazala? Danas, kada se svaki dan u medijima vodi polemika oko Kosova, Albanije?

Zaista, šta je bilo u glavi te devojke kada je pokazivala ovaj diskutabilni znak rukama:

"U naletu euforije povodom žurke bila sam pozvana da se fotografišem, velikom brzinom sam stala pored devojaka i one su mi u euforičnoj brzini namestile ruke kako da stanemo. Nisam imala nikakvu lošu nameru, to je bio trenutak nepromišljenosti i glupa spontanost.

Želim da se izvinim pripadnicima svoje nacije, narodu sa Kosova i Metohije, mojoj kompaniji, porodici koji su zbunjeni zbog nastale fotografije i moje nepromišljenosti i upadanja u zamku. Ja volim i bodrim svoju državu", navela je Petrovićeva.

Da li je stvarno "nalet euforije i euforična brzina" razlog da isključiš mozak? Ne znajući kako da se izvuče iz ove situacije, Valentina trči do drugarica/misica i moli ih da se sve fotogrfišu pokazujući tri prsta!

"Ona je htela da pokaže znak dvoglavog orla, svojom voljom, a onda nas je zamolila da napravimo sliku sa tri prsta, jer je u Srbiji bilo mnogo vesti da je ona pokazala znak Albanije. Bila je toliko tužna, plakala je sve vreme. Bilo nam je žao i samo smo želele da joj pomognemo, pa smo to i učinile," rekla je Mis Albanije.

Nakon svega ovoga Vesna Da Vinča traži da se Petrovićeva povuče sa takmičenja, jer kako da nas predstavlja devojka koja ne poznaje istoriju Srbije?! Devojka koja pripada generaciji koja istoriju "anulira"?!

Da li ćemo i mi da anuliramo sećanje na ovaj događaj pa Petrovićevoj dozvoliti da učestvuje na izboru za mis, ostaje da vidimo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs