objasnila

DRAGANA KATIĆ: Insistira se da po svaku cenu budeš pozitivan i da ćeš tako rešiti sve probleme! A zdravo je biti i tužan


FIlizofija pozitivnog načina razmišljanja ima brojne pristalice, ali voditeljka Dragana Katić smatra da je svaku emociju treba iživeti

Lifestyle
13:48h Autor:
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Voditeljka Dragana Katić (56) ima uspešnu karijeru iza sebe, a kada se kamere ugase ponosna je majka dva sina bizanca Bobana i Bojana koje je izvela na pravi put.

Svoj privatni život čuva dalje od očiju javnosti, a sada je otvoreno govorila za Hello o teškim momentima u životu.

- Svesna sam da sam debelo zagazila u drugu polovinu života. Volela bih da je drugačije, ali tako je kako je. Javne ličnosti imaju običaj da kažu „divno se osećam, budi pozitivan“..Ja nisam pristalica te „filozofije“. Mislim da ćeš više pomoći nekome ako kažeš da si imao loše momente u životu i otkriti kako si iz njih isplivao, nego što ćeš slediti američku lajfkouč školu.Insistira se na tome da pošto-poto budeš pozitivan i da sa osmehom izgovoriš da, daleko bilo, imaš tešku bolest, ali ćeš sve rešiti pozitivnim mislima. Problemi se rešavaju zdravim mislima, a zdravo je biti i tužan i srećan. Svaku emociju treba iživeti. Nikada nisam krila osećanja pred bliskim ljudima, ali u javnom ispoljavanju uvek sam imala meru", rekla je Dragana, koja je snagu pronalazila u bliskim ljudima.

-Patila sam i plakala kad sam osećala potrebu, porodica i prijatelji su bili tu da mi pomognu ako mogu, a kad bih došla da radim, morala sam da na sve to zaboravim. Srećom, moj posao je takav da, koliko god da ti je teško, do te mere uđeš u film da privremeno zaboraviš na sve drugo. Kao kad danima kašlješ, a onda bez problema odradiš emisiju, da bi, čim se snimanje završi, nastavio da kašlješ. Nije to stvar profesionalizma, već činjenica da posao jako voliš i znaš da moraš da ga uradiš kako treba, pa se mozak sam prebacuje na drugu frekvenciju. Nema tu nikakve mistifikacije.

Na pitanje da li je posle pedesete, postala emotivniji ili sada teže zaplače, voditeljka kaže:

‒ S jedne strane, mnogo sam toga pregurala, a sa druge stalno dobijamo toliko loših informacija da više nisam tako laka na suzama. Žao mi je što je tako jer mislim da su eliksir. Međutim, sve mi je teže kad čujem da se nekome desilo nešto ružno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...