Godina vrednih lekcija

4 najlepše stvari i najvrednija lekcija koju nam je donela 2020. godina!

Po čemu vi birate da pamtite ovu čudnu godinu?

Lifestyle
14:43h Autor:
4 najlepše stvari i najvrednija lekcija koju nam je donela 2020. godina!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

2020. godina bila je veoma čudna, neki će reći jedna od najgorih koje smo iskusili. Malo smo se družili, i dalje se veoma malo družimo, izbegavamo zagrljaje i poljupce koji su nam nekad najbolja hrana za dušu, kako bismo sačuvali fizičko zdravlje.

Bilo je tu puno suza, mnogo nedostajanja, a kod nekih i najviše onoga što bismo želeli da se nikad nije desilo. Bilo je i vrednih lekcija - koliko je sopstveno i zdravlje bližnjih važno i da je to jedino blago koje se ne može kupiti za novac...

Ali, ovu nesrećnu godinu uskoro ispraćamo i kada časovnik otkuca ponoć u noći između 31. decembra i 1. januara, možda ćemo uspeti da je se više nikada ne setimo i da sa velikom nadom, ali i oprezom, zakoračimo u 2021.

Probaćemo da je se setimo po lepim stvarima. Izdvojili smo neke od najlepših stvari koje su nam se desile u ovoj neobičnoj godini:

1. Sakupljeno je 8 miliona dolara za lečenje četiri devojčice u inostranstvu

Četiri male heroine Sofija Markuljević, Minja Matić, Anika Manić i Lana Jovanović, koje boluju od teških bolesti, uspele su da odu na lečenje u inostranstvo zahvaljujući humanosti ljudi iz cele Srbije, i to u najtežim trenucima kada je veliki broj srpskih porodica zapao u finansijsku krizu usled ekonomskih posledica svetske epidemije korona virusa.

Hoće li nas korona virus konačno naučiti šta je suština krsne slave?

Dobrota, Ljubav
foto: Shutterstock

2. Rođeno najviše beba u proteklih 20 godina

U porodilištu „Narodni front“ ove godine je rođeno 7.245 dece, a do kraja meseca u ovoj ustanovi očekuju ukupno 7.800 beba, što je najveći broj beba rođenih u poslednje dve decenije u jednoj godini.

3. Vratili smo se prirodi

Kako smo bili sprečeni da letujemo po hotelima i sunčamo se na plažama, upoznali smo (ponovo) lepote prirode i naše zemlje. Mnogi su ove godine shvatili koliko je Srbija velika i sa koliko se prirodnih i neotkrivenih lepota ponosi.

4. Puno dragocenih trenutaka sa porodicom

Vreme karantina i rada od kuće bilo je prilično stresno, ali ono nam je donelo i nešto o čemu u normalnim uslovima možemo samo da sanjamo - mnogo više vremena i dragocenih trenutaka uživanja sa porodicom i decom...

U 2020. naučili smo možda najvažniju životnu lekciju. Shvatili smo da je zdravlje jedini pravi luksuz, koji se nikakvim novcem ne može kupiti.

Ova teška godina naučila nas je koliko je važno da čuvamo svoje i zdravlje svojih bližnjih, kao i da je zdravlje jedan krhki luksuz koji se može u trenu izgubiti.

Da li se vama nešto lepo desilo u ovoj godini? Podelite sa nama u komentarima, želimo da čujemo što više lepih vesti!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs