ŽIVOT SA KRALJEM KOKAINA

Istina o ženi najozloglašenijeg narko bosa ikada: Bila je udata za kralja kokaina, danas živi u strogoj tajnosti!

Život porodice Eskobar davno je prevazišao svaku filmsku priču!

Lifestyle
18:58h Autor:
Foto: Profimedia

Mito ili smrt, ili na španskom "plata o plomo" način je na koji je Pablo Eskobar držao celu Kolumbiju u šaci, a danas, skoro 30 godina od smrti (ubijen je 2.decembra 1993.) kralja kokaina, njegova žena živi u strahu.

Radilo se o ultimatumu koji je postavio svakom policajcu ili bilo kome drugom koji mu je stao na put. U prevodu, mogli su da biraju hoće li učiniti ono što Pablo želi ili će primiti srebrni metak.

Pablo Eskobar je svoje carstvo, osim kokaina, gradio na odanosti, nasilju i mitu.

On je u svojim rukama držao 80 odsto svetske trgovine kokaina. O neverovatnom životu najpoznatijeg i najbogatijeg dilera drogom na svetu snimljena je veoma uspešna serija "Narkos" koja je zaludela svet.

Danas, skoro tri decenije posle Eskobarove smrti, CIA još uvek traži njegove tajne zalihe, pa je lako zamisliti da je brak s takvim čovekom zaista priča za sebe.

Serija njegovu suprugu Mariju Viktoriju Enao predstavlja kao odanu i proračunatu, ali je potrebno razlikovati stvarnost od fikcije.

Eskobar je bio sin skromnog farmera i učiteljice, a Marija potiče iz dosta prestižnije porodice. Imala je samo 13 godina kad su se upoznali, a udala se sa 15. Budući da je bila i punih 11 godina mlađa od Pabla, njena familija nije nimalo bila oduševljena celom pričom. Pokušali su da ih spreče da se viđaju, smatrajući ga previše priprostim za Mariju.

Pablo Eskobar
Pablo Eskobarfoto: Profimedia

Međutim, ona je bila tvrdoglava i buntovna, a njene reči zašto se udala kasnije je prepričao njihov sin: "Zaljubila sam se u njegovu želju da pomaže drugim ljudima i njegovu empatiju za one u nevolji. Nas dvoje smo se vozili u siromašne krajeve i sanjarili o tome kako ćemo tamo graditi škole za siromašne. Od samog početka, on je uvek bio džentlmen".

Izgleda da nije bila baš upućena u poslove svog muža. Pretpostavlja se da su se mnogo voleli, ali je Eksobar voleo i da "šara" pa je tako pet godina bio u vezi sa novinarkom Virdžinijom Valjeho.

Nakon smrti kralja kokaina njegova supruga i deca pobegli su u Buenos Ajres, bojeći se odmazde rivalskih narko-kartela.

Argentina im je dala azil i Tata je promenila ime u Marija Izabel Santos Kabaljero. Pre toga, porodica je otputovala u Mozambik, a čak su i Vatikan molili za pomoć, međutim, bili su odbijeni. Čak i s novim identitetom, život u Argentini nije bio jednostavan. Satima nakon što je javno otkriveno da žive u toj zemlji 1999, Marija i Huan Pablo su uhapšeni zbog optužbi da peru novac.

Marija je danas ostala neka vrsta misterije. Niko ne zna gde se nalazi.

Pretpostavlja se da je i ona u Argentini, pošto su joj deca i dalje u toj državi.

No, postoje i neke tvrdnje kako se ona pod drugim identitetom preselila u Severnu Karolinu, u SAD. Njeno poslednje pojavljivanje u javnosti bilo je u dokumentarcu iz 2009. "Sins of my father" (Gresi moga oca), s kojim je Huan Pablo tražio iskupljenje za ponašanje svog oca.

(Stil.kurir.rs/Express.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...