Obratite pažnju

Zašto 99 % ćerki doživi lošu sudbinu svoje majke: Kako da izbegnete ponavljanje porodične istorije!

Loša porodična istorija uglavnom se prenosi ženskom linijom

Lifestyle
Autor:
Foto: Shutterstock

Uloga porodice je od velike važnosti u formiranju ličnosti deteta i kakva će mu budućnost biti u mnogome zavisi od porodice u kojoj je odraslo.

 

Čuli ste sigurno nekad kako ćerke obično žive sudbinu svoje majke, a sinovi kad odrastu postaju isti kao očevi? Mi smo skloni da usvajamo od roditelja ne samo navike i tradicije, već i životna iskustva koja se utiskuju duboko u našu podsvest.

 

Neka životna iskustva roditelja teraju nas da budemo jači i da vidimo kako ne treba živeti i šta ne treba biratim, dok nas druga uništavaju i praktično teraju da ponovimo porodičnu istoriju.

 

Loša porodična istorija uglavnom se prenosi ženskom linijom. Na primer, ako je majka bila u braku sa nasilnim partnerom ili alkoholičarem, ćerke će nesvesno takođe birati takve partnere, a tako je najverovatnije živela i baka, od koje je majka "preuzela obrazac".

 

Kako izbeći ponavljanje porodičnog scenarija?

 

Prvo morate da shvatite da ovo nije nikakva zla kob, već obično podsvesno prepoznavanje poznatog obrasca i nemogućnost istinskog razumevanja sopstvenih želja. To je podsvesno naučena naklonost prema patnji, koja tera devojke da poput majke ulaze u destruktivne veze sa pogrešnim muškarcima.

 

Svako dete je karma roditelja, ništa nije slučajno: Dobro pročitajte i shvatićete!

foto: Shutterstock

To se dešava jer naša psiha podsvesno bira životnu stazu koja nam je poznata. Ženi su u tom slučaju poznati i načini na koji je otac tiranin tretirao majku i zato joj ista takva veza ne deluje čudno. U takvim slučajevima nemoguće je stvoriti bilo koji drugi tip emotivne veze, jer nema suštinskog shvatanja problema i želje da se nešto promeni. Zato ćerke nesvesno biraju sudbinu svoje majke.

 

Ako je brak vaših roditelja loš uzor i plašite se da biste mogli da doživite isto, pozbavite se sledećim:

 

  • Potražite profesionalnu pomoć. Nemojte se stideti da odete kod psihoterapeuta ako niste u stanju da sami rešite problem. Uu ovaj problem ne treba uvlačiti drugarice i rođake;
  • Morate suštinski razumeti svoj problem, to je već pola rešenja;
  • Shvatite da vi niste vaša majka i da samo vi odlučujete kakav će vaš život biti;
  • Postavite sebi pitanje: Da li ja želim da živim ovakav život?
  • Morate jasno da shvatite i glasno govorite kakav tačno život želite da izgradite, kakav stav očekujete od drugih i da se puni samopouzdanja krećete u tom pravcu;
  • Ugledajte se na ljude koji su uspeli da prevaziđu isti problem.

 

Zapamtite - vaš život je u vašim rukama. Ako nešto pođe po zlu, to smo sami stvorili. Ne zavaravajte se i skinite "ružičaste naočare". Realno sagledavajte činjenice i budite svesni šta se zaista dešava oko vas! 

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...