Ostani kod kuće!

Doktori i sestre vas mole samo jedno: Poruke i fotografije na koje ne smemo ostati ravnodušni!

Ostanite kod kuće zbog nas, zamolilo je umorno medicinsko osoblje

Lifestyle
Autor:
Doktori i sestre vas mole samo jedno: Poruke i fotografije na koje ne smemo ostati ravnodušni!
Ilustracija, Foto: Profimedia

"Mi smo na poslu zbog vas, vi ostanite kod kuće zbog nas", poručuju američki lekari svojim građanima, na selfi fotografijama koje su preplavile Internet.

Velika većina ljudi širom sveta, pa i u SAD počeli su polako da se privikavaju na novi režim života u izolaciji – režim pod kojim su udaljeni od drugih ljudskih bića, prirode, prijatelja.

Međutim, nisi svi tako "laki za saradnju" kada je ostanak kod kuće u pitanju. Još uvek postoji veliki broj onih koji ovu pandemiju ne shvataju ozbiljno, ne pridržavaju se uputstava o samoizolaciji i time direktno ugrožavaju svoj i živote drugih. Medicinski radnjici imaju poruku upravo za njih!

"Ostanite kod kuće. Ostanite kod kuće i dalje od drugih ljudi. Ako to ne želite da uradite zbog sebe, učinite to zbog naših starih koji su imunokompromitovani, zbog doktora i sestara koji bukvalno dovode svoje živote u opasnost kako bi pružili negu onima koji su oboleli od ovog virusa."

Sve bolnice u Americi trenutno su u režimu ubrzane pripreme za talas pacijenata zaraženih korona virusom, a medicinski eksperti se nadaju da će Amerikanci učiniti sve što je do njih da se ovaj talas ne pretvori u cunami, prenosi UpWorthy.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs