Život

Nikog u životu ne srećemo slučajno: Svako poznanstvo ima svoju svrhu, ali i cenu!

U životu morate biti pažljivi. Ako nam osoba nešto pruži, pomogne nam, tu uslugu obavezno varatite. Ponekad se usluga plaća novcem, a nekad životom

Lifestyle
10:11h Autor:
Nikog u životu ne srećemo slučajno: Svako poznanstvo ima svoju svrhu, ali i cenu!
Foto: Shutterstock

Jedan doktor je morao da popravi automobil. Cena popravke je bila velika, a on i nije baš imao novca. Upravo je dobio bebu, a žena već godinama nije radila. Međutim, automobil mu je bio potreban.

Svi se srećemo s razlogom

Njegov prijatelj mu je preporučio automehaničara. Taj majstor je pregledao automobil i rekao cenu. Doktor je zabrinuto priznao da neće imati toliko da plati. Automehaničar je ipak popravio kola i nije ništa naplatio.

Lekar se zahvalio, ali nije mogao celu noć da zaspi. Razgovarao je sa svojom ženom i našao način kako da se oduži automehaničaru.

Sutradan ga je pozvao i zamolio da dođe kod njega u ordinaciju. Odlučio je da ga pregleda i da mu vrati uslugu za uslugu. Automehaničar nije voleo bolnice, ali na doktorovo insistiranje je došao na pregled.

Otkrivena mu je opasna bolest za koju automehaničar nije ni znao da ima. Da je čekao još malo, umro bi.

Lekar se dogovorio sa kolegama i automehaničar je operisan - uspešno i na vreme. Spasio mu je život.

Pošto je doktor bio iskusan, video je po boji lica i usana automehaničara, kao i po njegovom dahu da sa njim nešto nije uredu. A onda je spasao čoveku život.

To se često dešava. Ne srećemo se slučajno. U životu morate biti veoma pažljivi. Ako nam neko pruži pomoć, razmislite dobro - sigurno i vi toj osobi možete da pomognete. Razmene su uvek moguće između dobrih ljudi. Ponekad je to novac, a ponekad je to i život, kao u ovom slučaju.

Svako od nas treba dobro da razmisli zašto ga je život spojio upravo sa tom osobom. Kada primite dobrotu, obavezno dobrotom vratite!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs