OBAVEZNO PROČITAJTE

5 lekcija budističkih monaha koje svi moraju da znaju: Upamtite ih dobro, garantuju srećan život!

Kad ih naučite ništa vam više neće biti nedostižno

Lifestyle
15:01h Autor:
Foto: Shutterstock

Danas poznati instruktor meditacije Robert Piper se u trenutku kada je imao 18 godina susreo sa ozbiljnim životnim nevoljam. Zdravlje mu je bilo ozbiljno narušeno, a usled toga je bilo poljuljano i mentalno stanje. 

 

Iako mu se činilo da nema izlaza iz te situacije, skupio je poslednji atom volje i narednih 9 godina posvetio učenju o meditaciji i uopšte o životu uz pomoć jednog monaha. Zahvaljujući lekcijama koje je naučio od njega, život mu se izmenio iz korena.

 

Šta je to što je monah naučio tad mladog čoveka? Šta je to što mu je promenilo život zauvek? Po ovim principima on danas živi i kaže da nikad nije bio zadovoljniji

 

Nikad ne prestajte da se trudite 

 

"Nikada ne odustaj!" Bez obzira na to šta se dogodi u vašem životu, bez obzira na to kakve okolnosti nastaju, nastavite da pokušavajte. "Strpljenje i izdržljivost. Sve će na kraju doći na svoje!"

Svi odgovori su u nama 

 

U životu ste za sve odgovorni isjlkučivo vi sami. Niko neće živeti život umesto vas niti rešavati vaše probleme. Da biste uživali u nekim stvarima, prethodno morate da uložite trud."Uzdajte se jedino u svoje sposobnosti!"

 

Bez poraza nema ni uspeha 

 

Bez pada nećete dovoljno ceniti uspeh. Svako u životu mora da prođe kroz loše životne faze. "Gledajte na njih kao na ozbiljne životne lekcije i ne dozolite da vas uspore."

 

Nikad se ne poredite sa drugima

 

Svako je jedinka za sebe i svako ima jedinstvene kvalitete. Poređenjem sa drugima nikad nećete daleko dogurati.

Nemamo većeg neprijatelja od nas samih

 

Niko ne može da nas uspori na putu ka uspehu od nas samih. Ukoliko ne verujemo u sebe niko drugi neće. Okružite se pozitivnim mislima i hrabro zakoračite ka cilju. Sve prepreke se nalaze u našoj glavi. "Svako od nas može da postigne sve što i zamisli samo ako se usudi da krene ka cilju".

 

Sreća je u nama 

 

Sreću stavramo sami. Ukoliko se ne potrudimo da stvorimo, niko to neće uraditi umesto nas. 

 

(stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...