Sada tamo živi samo 24 ljudi

Grčko ostrvo nudi priliku koja se ne propušta: 500 evra mesečno i plac svakoj mladoj porodici koja se doseli!

Traže i ljude koji će tamo pokrenuti neki posao i kažu da bi bilo poželjno da im dođu stočari, ribari, građevinari i pekari

Lifestyle 05.07.2019. - 10:49h Autor: Stil / net.hr
Foto: Shutterstock

Grčko ostrvo Antikitera traži meštane i za to je spremno da plaća 500 evra mesečno i pokloni zemljište na kojem će izgraditi svoj dom.

 

U pitanju je ostrvo udaljeno 45 minuta od Atine vazdušnom linijom, na kojem trenutno živi svega 24 ljudi. Grčka pravoslavna crkva želi da vrati ljude na ostrvo, na kojem je početkom 20. veka živelo njih 300. Crkva će stoga plaćati 500 evra svakog meseca tokom tri godine onima koji odluče da se presele.

 

Ipak, postoji caka. Oni žele da im dođu mlade porodice koje bi "oživele" ostrvo. Traže i ljude koji će tamo pokrenuti neki posao i kažu da bi bilo poželjno da im dođu stočari, ribari, građevinari i pekari.

 

Srpski gradić sa najviše jezera: Ovde ćete se provesti lepše nego u Veneciji! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flo.Goes.Greece! (@flogoesgreece) on

S obzirom na lokaciju i mali broj stanovnika, ostrvo nema ni banku ni bankomat, i ima vrlo malo prodavnica sa osnovnim namirnicama. Ali, imaju struju i internet.

 

Iako će prioritet u ovom takmičenju imati porodice iz Grčke, otvoren je i za sve ostale, a prema informacijama grčkih medija, četiri porodice već su dobile dozvolu za preseljenje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...