Rasprava na društvenim mrežama

Sopstvenoj deci od 15 i 16 godina naplaćuje stanarinu: Zbog ove majke gori internet!

Naizgled bezazleno pitanje podelilo je društvene mreže, a najglasniji su pritom bili oni koji smatraju da majka ne bi trebalo da naplaćuje stanarinu svojoj deci

Porodica
Autor:
Sopstvenoj deci od 15 i 16 godina naplaćuje stanarinu: Zbog ove majke gori internet!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedna majka iz Australije na društvenim mrežama je pitala kada je prikladno naplatiti stanarinu svojoj deci i koliko bi novca trebalo da joj daju, nakon čega je došlo do užarene rasprave u komentarima.

Naime, žena ima dvoje srednjoškolaca uzrasta od 15 i 16 godina koji traže posao s nepunim radnim vremenom, piše Dejli mejl.

"Šta mislite, kada je u redu početi naplaćivati stanarinu i koliki bi im procenat trebalo uzimati?", pitala je na društvenim mrežama.

Ali, njeno naizgled nevino pitanje podelilo je internet, a mnogi su je osudili zbog takvog ophođenja prema deci.

"Oni su tvoja deca, a ne izvor prihoda", "Pa to su tvoja deca, zaboga", "Nikad ne bih pomislila da naplaćujem maloletnoj deci za sobu. Tvoja je odgovornost kao majke da ih hraniš i pružiš im prikladan dom", pisali su njeni neistomišljenici.

Bilo je i onih koji su se složili s njenom idejom jer smatraju da će se na taj način deca naučiti odgovornosti i vođenju finansija.

"Decu možemo najbolje učiti na njihovom primeru. Naplaćivanjem stanarine učimo ih životnim veštinama", "Kada je moj sin počeo da zarađuje sa 16 godina, pokazala sam mu sve troškove, hranu, struju, gas i internet, podelila sam to na broj ljudi koji je živeo u kući i rekla mu koliko mora da plaća svake nedelje", "Drago mi je što su moji roditelji tražili da plaćam stanarinu. Naučila sam kako pametno rasporediti svoj novac i održavati budžet", komentarisali su drugi.

Šta vi mislite, da li je u redu naplaćivati stanarinu rođenoj deci? Podelite sa nama u komentarima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs