Neverovatno

Ubio je sestru, da bi kaznio majku: Kako je ona mogla da mu oprosti i redovno ga posećuje u zatvoru? (VIDEO, FOTO)

Kolika je roditeljska ljubav, najbolje pokazuje Čeriti, žena koja je oprostila svom sinu ubistvo mlađeg deteta

Lifestyle
Autor:
Ubio je sestru, da bi kaznio majku: Kako je ona mogla da mu oprosti i redovno ga posećuje u zatvoru? (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen/ youtube/ News 24/7/

Paris Benet (25) je ubio svoju četvorogodišnju sestricu kada je imao samo 13 godina. Hteo je da kazni majku.

Novinar Pirs Morgan, posetio ga je u zatvoru, u Teksasu gde služi 40 godina robije. Nakon što je proveo pola života u zatvoru, Paris će uskoro dobiti mogućnost uslovne. Njegova majka Čeriti, koja ima još i šestogodišnjeg sina, oprostila mu je ubistvo, piše Daily Mail.

"Nije vam dozvoljeno da sedite s njim licem u lice," saopštila mi je ekipa koja je organizovala ovaj intervju.

"Zašto ne?" pitao sam, s obzirom da sam radije intervjuisao najokrutnije kriminalce i serijske ubice.

"Previše je opasan," rekli su mi.

"Pa, kako onda da pričam sa njim?"

"Biće u osiguranoj sobi, iza teškog neprobojnog stakla i nadgledan armijom stražara."

"Nema direktnog kontakta uopšte?"

"Nikakvog. Zatvor je u tome nepokolebljiv. To je za vaše dobro!"

Pomislio sam, kakva osoba bi se mogla smatrati takvom pretnjom da sa njom ne smem da delim ni vazdušni prostor?

Odgovor je Paris Benet, iz Teksasa.

Benet ima koeficijent inteligencije 141, što ga kvalifikuje kao genija. Manje od 14% svetske populacije ima taj nivo inteligencije.

On je takođe psihopata. Ne mislim na nekog sa psihopatskim sklonostima, mislim na nekoga kome je dijagnostikovan kao psihopata od strane medicinskih stručnjaka.

Psihoza, očajanje, manipulacija: Razlika između zdrave i nezdrave ljubavi!

Pravi psihopata ima hronični mentalni poremećaj koji se manifestuje u brojnim osobinama ličnosti, uključujući amorano ili antisocijalno ponošanje, ekstremnu egocentričnost, nedostatak sposobnosti da voli ili uspostavlja smislene odnose, i nema osećaja krivice, stida ili sramote.

Takvi ljudi su bezosećajni, s potpunim zanemarivanjem osećanja drugih, i često koriste šarm i uobičajno laganje da manipulišu ili prisiljavaju druge na izvršenje njihovih zahteva. Psihopate mogu biti prilično zastrašujuće nasilni.

Upravo takav je Paris Benet.

Pre 12 godina, kada je bio samo sa tinejdžer od 13 godina, Paris je odlučio da kazni svoju majku, jer ga je po njegovom mišljenju, provocirala.

Prvo je mislio da je ubije, a onda je smislio uvrnut plan: umesto toga, u bio bi svoju četvorogodišnju sestru Elu, znajući da će ga potop zatvoriti i tako bi njegova majka ostala bez dece - što je za nju bila najgora moguća kazna.

Dok je njegova majka bila na poslu u lokalnom baru, Paris je nagovorio ženu koja ih je čuvala da ode kući. Potom je ušao u sobu u kojoj je spavala njegova sestre i počeo je da je udara i guši, da bi je na kraju izbo 17 puta, kuhinjskim nožem.

Paris je tada pozvao prijatelja na telefon i sa njim mirno razgovarao punih 6 minuta, da bi kasnije pozvao policiju, koja je došla i uhapsila ga. Ubistvo je postiglo svrhu - njegova majka je patila.

"Da me je Paris ubio kako je planirao, malo bih patila. Ovako: ubijajući Elu, znao je da me osuđuje na doživotnu patnju," priča Čaritas, njegova majka.

Paris izdržava zatvorsku kaznu od 40 godina, maksimalnu za maloletnike u Teksasu. Sada ima 25. godina i samo ga nekoliko godina deli od uslovne.

Međutim, ova priča postaje još zlokobnija:

Čaritas je oprostila svom sinu ubistvo. Kaže da ga još uvek voli, i da ga redovno posećuje u zatvoru. Ali ona se plaši da će, ako mu uslovna kazna bude odobrena, doći i pokušati da je ponovo kazni.

Ona ima još jedno dete, šestogodišnjeg dečaka Feniksa, čiji život će postati ugrožen onog momenta kada mu brat izađe iz zatvora.

Stručnjaci ostaju pri stavu da je Paris velika pretnja onima koji su mu najbliži.

Da li je moguće oprostiti detetu ubistvo vašeg drugog deteta? Da li je moguće voleti i dalje to dete?

Psihijatar dr Zvezdana Stojanović sa VMA: Ovo su prvi znakovi psihoze!

Izgleda da to niko ne može da zna dok ne doživi tako nešto.

Kada sam upoznao Parisa pitao sam ga zašto je pristao na intervju?

"Želim da pokažem ljudima da nisam čudovište ili zločinac," odgovorio je.

"Možete li mi objasniti šta ste uradili svojoj sestri?"

"Ne mogu sve lako da objasnim. Dugi niz godina postojala je ta vrela, goruća kugla gneva u mom stomaku i bila je usmerena na moju majku. I jedan od razloga zašto sam izabrao da ubijem svoju sestru, a ne nekog drugog, je zato što sam znao da time mogu da povredim majku na najgori mogući način. Oduvek sam kao dete znao da je najrazornija stvar za moju majku bila gubitak jednog od dece, a ja sam našao način da joj oduzmem oba deteta."

"Deo mene voli sestru i okrenuo bih ceo svet za nju. Ali deo mene, taj uvrnuti, tamni deo mene je patio tako dugo... Beda voli društvo."

"Stalno pričaš u sadašnjem vremenu, kao da je tvoja sestra živa, ali nije. Ubio si je! Da li znaš šta znači voleti nekoga? Da li znaš šta je ljubav?"

U tom momentu Paris je zbunio: "Ne znam kako da odgovorim na to pitanje. Nije toliko jednostavno. Ne mogu da pokažem na nekoga i kažem to je "ljubav"".

Psiholog koji je posmatrao intervju, kasnije je objasnio: "To je kao kada pitate daltonistu da vam objasni boje. On ne prepoznaje ljubav, jer je ne oseća!"

A otkuda toliki bes prema majci? Paris je rekao da se osećao izostavljenim. A njegova majka nam pojašnjava:

"Dugo je bio jedinac i sva naša pažnja bila je usmerena na njega. Međutim, kada je Ela rođena, ta pažnja se podelila," priča njegova majka.

Majčinska ljubav jača od medicine: Baka iz Beograda sina vratila iz kome!

Kako je moguće da ga njegova majka voli nakon takav zločina, kako može da podnese njegovu blizinu, kako može da mu oprosti?

"Pa, on je moj sin. I kao roditelj, uvek sam verovala da deci treba da dajem bezuslovnu ljubav. On očigledno ima problema sa mentalnim zdravljem - on je psihopata - ali ne znam kako da prestanem da volim svoje dete," priznala je ova nesrećna žena.

Više pročitajte OVDE.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs