Životna priča

Klara nije znala da je trudna: Bila sam u kancelariji, znojila se i previjala od bolova, a onda se desilo nezamislivo! (VIDEO)

Znojila sam se i previjala od bolova, a onda se desilo nezamislivo

Lifestyle
12:39h Autor:
Klara nije znala da je trudna: Bila sam u kancelariji, znojila se i previjala od bolova, a onda se desilo nezamislivo! (VIDEO)
Foto: Printscreen /Facebook/ Klara Dollan

Svake godine u Velikoj Britaniji se rodi preko stotinu beba od majki koja nisu znale da su trudne. Klara Dolan je jedna od njih.

Ona je za britanske medije ispričala o svom danu koji je počeo kao i svaki drugi, a završio tako što je ona postala majka.

"Bio je ponedeljak. Probudila sam se u 4h ujutru sa najgorim menstrualnim bolovima u životu. Poslednjih 6 meseci neprestano pijem pilule za kontracepciju svako jutro. Pre dve nedelje sam prestala da ih koristim. Imala sam utisak da ću sada da dobijem takvu mestruaciju koja će mi naplatiti sve ono što 6 meseci pokušavam da odložim.

Mama mi je dala paracetamol da popijem i rekla da će mi to pomoći. Otišla sam na posao. Bolovi su bili jaki trajali po pola minute. Takvu bol pre osetila nisam. Znojila sam se i previjala se.

Kada sam došla u kancelariju bol me preplavio. Sećam se da sam zagrizla olovku a nokte zarila u beležnicu. Okrenula sam se ka svom šefu i rekla mu: "Moram da idem, nije mi dobro!" Okrenula sam se i izašla.

Dolazim do stana ali ne mogu da nađem ključeve pa zovem domara. Dok on pokušava da otvori vrata ja šetam i to mi pomalo pomaže.

Razmišljam o trudnoći i porođajnim bolovima, mislim nemoguće da je to u pitanju. To znači da sam već deveti mesec trudnoće. Kada je domar uspeo da mi otvori vrata, ulazim u stan i oblačim pidžamu. Jedino mesto gde se osećam prijatno je kupatilo.

Bolovi su sada stalni i ja počinjem da vrištim: "Zovite hitnu, nešto nije uredu!" Domar kuca na vrata kod moje komšinice i ona uleće u kupatilo i zatiče me na podu kako krvarim: "Mislim da imam spontani pobačaj," kažem joj. Ona otrča da pozove hitnu.

U tom momentu priroda radi svoje, a porođaj počinje. Naponi me teraju da guram i ja u dva duga naprezanja rodim moju kćerku Ameliju.

Vidim ispred sebe malu bebu na podu kupatila kako vrišti, sva plava i krvava. Vrištim i plačem i ja.

Bila sam potpuno slomljena. Žene se pripremaju za porođaj mesecima. Godinama se pripremaju da postanu majke, a ja sam imala dva minuta da se pripremim. Toliko sam bila izbezumljena da sam ozbiljno razmišljala da sakrijem sve.

Kada je došla hitna pomoć, uzeli su bebu da je pregledaju i očiste. Imala je 3 kilograma i 200 grama. Zatim su nas odvojeno kolima hitne pomoći odveli u bolnicu.

Tamo sam razmišljala kako ću izdržavati dete, da li su postojali znaci trudnoće koje sam nekim slučajem previdela? U tom periodu sam bila mršavija nego sada. Ništa mi se posebno nije jelo. Nisam imala bilo kakve bolove ili tegobe. Tokom trudnoće nisam imala menstruaciju dva meseca. Šest meseci uzastopno sam pila kontraceptivne pilule, a prestala sam da ih uzimam dve nedelje pre Amelijinog rođenja.

Kada me beba udarala iz stomaka ja sam to osećala kao leptir da maše krilima, nikad kao da me beba udara.

Ljudi kažu da sam prevarant, da sam sve izmislila. Međutim, zašto bih to uradila: ugrozila sam zdravlje i sebi i bebi. Sreća pa je sve ispalo dobro.

Majka troje dece i baka 8 unučadi ponovo trudna: U pedesetoj godini očekuje četvorke! (FOTO)

Definitivno ne želim da od Amelije krijem priču o njenom rođenju. Kada bude pravo vreme ispričaću joj sve. Život mi nikad nije bio bolji. Sve je postalo mnogo bolje onaj momenat kada se rodila Amelija.

Stil.kurir.rs

Ona je najmlađa premijerka na svetu i žena koja može sve: Trudna sastavila vladu i vodila zemlju, ne stidi se porodice i radničkog porekla!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs