Neverovatno

Žena (80) iskreno: Evo zašto sam umesto liftinga, otišla da se istetoviram! (FOTO)

Elaine Solovaj je gostujući kolumnista na sajtu Hafington Post. Ovaj put vam prenosimo njeno lično iskustvo

Lifestyle
08:26h Autor:
Žena (80) iskreno: Evo zašto sam umesto liftinga, otišla da se istetoviram! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Facebook/ Elaine Soloway

Gracijela sedi na mom desnom ramenu. Ona je tetovaža morskog konja veličine mog dlana. Ima jedno oko sa dugačkim trepavicama, ružičastim repom i krunom svilenih strelica. Tri puta dnevno je brižljivo perem antibakterijskim sapunom i mažem je kremom. Dok izvodim ovu proceduru, smejem se jer samu sebe podsećam na majku koja neguje svoje novorođenče.

Moja tetovaža je rođendanski poklon samoj sebi. To je nagrada, jer sam pre tačno godinu dana naučila da plivam.

Mnoge žene bi osamdeseti rođendan proslavile liftingom kako bi izgledale mlađe. Šta bi mi to donelo? Mogućnost da mi u život uđe novi muškarac? Neka - hvala!

Nakon prvog propalog braka i smrti drugog muža, sada se nalazim u divnom periodu svog života gde mi je sve potaman.

Nikad nisam zavidela prijateljima koji su "peglali" čelo, podizali kapke, punili obraze... To je bio njihov izbor i u to ne ulazim. Samo sam se jedno pitala: Zašto u bolnicu odlaziti dobrovoljno? Uvek sam govorila da ću sačekati da otkriju da sam teško bolesna pa ću onda ići u bolnicu, drugačije - nikako.

Žena napunila 50 godina i priznala: Prestara sam za ovih 8 stvari!

Grasijela je moja druga tetovaža. Prvi put sam se istetovirala kada sam napunila 60. godina. Tada sam odlučila da istetoviram muzičke note, srce i imena moje dve kćerke. Ta tetovaža je bila oda njima. To je divljenje njihovim talentima i sposobnostima....

Ovako niska i prosečne kilaže, sa kratkom sedom kosom i izboranim licem često mogu da se izgubim u gomili. Kada me vide sa tetovažom, moji prijatelji mi često tepaju: "Kako si slatka". Tada se osećam kao neko kuče!

Zašto žena u određenim godinama mora da zanemari svoj identitet i bude bakica? Zašto i dalje ne mogu da budem nezavisna, odrasla žena koja je odlučila da se istetovira? Zašto me ne posmatraju tako, već me stavljaju u određene kalupe?

Hit na internetu: Ženi starijoj od 40 ne treba da govoriš šta si učinio - ona već zna!

Poruka moje tetovaže je "Nikad nije kasno!" Pored plivanja ja sam "pod stare dane" naučila španski jezik (Grasijela inače znači Milost), ali i da sviram klavir.

Daleko od toga da sam savršena u tim stvarima. Sa osamdeset mogu da se održavam na vodi a da ne potonem, španski jezik pričam sporo i nesigurno - ali pričam, a klavir sviram za sebe...

Nadam se da će ova tetovaža motivisati mnoge žene i muškarce da shvate da godine nisu prepreka i da mogu da ostvare svoje snove bez obzira na godine.

Da sam uradila zatezanje lica to ni jednoj ženi ne bi prenelo poruku osim one da ne prihvatam sebe takvu kakva jesam: seda, izborana i srećna!

Autor: Elaine Soloway, HUFFPOST PERSONAL

Nikad izvini: Jaka žena se nikad ne pravda zbog ovoga!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs