ZANIMLJIVOSTI

Ovih 5 snova najčešće sanjamo: Nećete verovati šta se sve nalazi na listi!

Postoje neki snovi koji se često javljaju, a rezultat su nečega što na javi često viđamo ili proživljavamo, ili su to pak snovi koji imaju jaku simboliku, a rezultat su nekih naših strahova potisnutih u podsvest.

Lifestyle
19:34h Autor:
Foto: Shutterstock

Oduvek su snovi fascinirali ljudski rod, pa je čovek na sve načine pokušavao protumačiti i saznati šta mu to snovi poručuju. Obično bi se nakon kakvog simboličnog i upečatljivog sna upućivali ka svojim plemenskim vračevima, ne bi li im oni isti protumačili kao dobar ili zao predznak.

 

Sa medicinskog aspekta, snovi nastaju u REM fazi i rezultat su izražene aktivnosti i pražnjenja moždanih funkcija, dok su kroz istoriju dobijali i razna psihološka objašnjenja kojima se bavio prvenstveno Sigmund Frojd. On je snove tumačio kao našu podsvest koja isplivava dok spavamo, a koju smo sa jave potisnuli.

 

Evo šta to najčešće sanjamo: 

 

1. Zubi

 

Snovi o zubima ubrajaju se u najčešće snove koje sanjamo. Mogu biti raznoliki, a najčešće se radi o kvarnom zubu, zubu koji boli, krvari ili ispada. Ređe sanjamo bele i zdrave zube.

 

Snežno beli zubi: Uradite svaki dan OVO i imaćete i do 6 nijansi belje zube!

foto: Shutterstock

Smatra se da snovi o zubima u tom smislu mogu da simbolizuju nas same, tj. našu moć i samopoštovanje koje možda u tom trenutku na javi gubimo ili ga nemamo dovoljno. Isto tako, ovakav san se tumači kao mogući gubitak ili bolest nekog bližnjeg, pa smo obično nakon buđenja iz takvog sna vidno uznemireni.

 

2. Voda

 

Vodu takođe često sanjamo. Vrlo je jaka simbolika vode u snu, ako u obzir uzmemo da ona može biti bistra, mutna, brzog toka ili mirna, duboka ili plitka. Možemo sanjati sebe kako plivamo u hladnoj vodi ili pak kako se davimo.

 

Letovanje leči bolje od tableta: Morska voda rešava ovih 10 problema!

foto: Shutterstock

Sve u svemu, voda i nema baš tako pozitivnu simboliku, ma kakva da je. Upućuje na to da budemo oprezni na javi i da se čuvamo. Obično se odnosi na nas same i na naše emotivno stanje, na trenutna osećanja i nešto što trenutno proživljavamo na javi.

 

3. Smrt bliske osobe

 

Jedan od najčešćih snova jeste i smrt nekog vrlo bliskoj – oca, majke, bake, deke, brata, sestre, prijatelja. Ti snovi su veoma uznemirujući i prosto smo zahvalni Bogu što je sve to bio samo san, nakon što smo se probudili uz vrisku i obliveni znojem.

 

Za pokoj duše bliske voljene osobe: Ovo nikako ne valja raditi!

foto: Shutterstock

Ipak, kako se odavnina smatralo, takav san znači upravo suprotno – da je osobi koju ste usnili mrtvu, na javi i te kako dobro, da je čeka uspeh, dug život i dobro zdravlje.

 

4. Pad s visine i stepenice

 

Vrlo česti snovi su i oni u kojima vidite stepenice koje nestaju pa vi nemate gdje, kružne stepenice, nedostatak stepenika koji morate preskočiti ili nedostatak ograde i rukohvata uz iste. Visina, pad s visine, propadanje u lift, takođe su često deo našeg sna.

 

Čega god da se plašite, pravilo je uvek isto: Kako da zauvek pokorite strah!

foto: Shutterstock

Smatra se da takvi snovi ukazuju na velike turbulencije koje se dešavaju u samom čoveku, na njegova emotivna stanja, neodlučnost na javi, borbu sa samim sobom. Oni su upozorenje čoveku da mora smisliti rešenje za njegovo trenutno stanje i vratiti svoj život u normalu i na pravi put.

 

5. Gubitak moći govora

 

I ovo je vrlo čest san. Nekada u snu želite nešto reći ali ne možete. Juri vas neko, a vi ne uspevate da vrisnete za pomoć. Glas se gubi baš onda kada vam je najpotrebniji.

 

Kako da zvučite ozbiljnije i pametnije: Ubacite ovih 7 reči u govor još danas!

foto: Shutterstock

Dobro razmislite o tome da li ste i čime ste to sputani na javi, šta vas to muči i ne da vam da imate svoj stav i da se otrgnete i izgradite samopouzdanje.

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...