rešite ih se na vreme

Ovih 7 navika vas čine starijom nego što jeste: Iskorenite ih na vreme!

Užurbani tempo ostavlja malo vremena za stvaranje novih navika pa vam donosimo savete koje postepeno možete uvesti u svoju rutinu i time značajno pomladiti svoj izgled

Saveti stručnjaka
16:48h Autor:
Foto: Shutterstock

Često tokom nedelje nemamo puno vremena da pažljivo biramo ono šta ćemo jesti i koliko ćemo vremena imati za zdrav san, što nas zna dovesti pred neke loše odluke koje se kasnije vide na našoj koži.

 

Nezdrava ishrana

 

Pre vežbanja definitivno dolazi ishrana. Nezdrava ishrana jedan je od glavnih faktora zašto nam se tokom dana čini da nemamo energije.

 

Izbegavanje doručka vodi samo do sve veće gladi koja nas dovodi do prejedanja. Nedostatkom minerala i vitamina naša koža stari i ubrzo deluje kao da imamo više godina, nego što je to zapravo istina.


Ako se pronalazite, odmah prestanite: Nezdrava hrana za doručak šteti mozgu, evo kako!

foto: Profimedia

Kako bi se izbegao osećaj gladi tokom dana, treba rasporediti oko 4-5 manjih obroka koji će nas držati sitim kako ne bismo pregladneli ili došli u iskušenje da jedemo nezdravu hranu. 

 

Smanjenje sadržaja hormona rasta

 

S godinama, hormon rasta – somatotropin – gotovo prestaje da se proizvodi u našem telu, a on zapravo pomaže telu da ostane mlado, lepo i vitko.

 

Hormon pomaže u smanjenju taloženja potkožnog masnog tkiva, povećanju sagorevanja masnoća i povećanju odnosa mišića i masti. Stručnjaci preporučuju uvođenje somatotropina u vašu dnevnu ishhranu za osobe starije od 25 godina, naravno, pod nadzorom lekara. 

 

Svakodnevni unos alkohola

 

Uprkos uveravanju francuskih i italijanskih nutricionista, svakodnevni unos alkohola učiniće da brže starite, nego bilo koji stres.

 

Nauka je sve pokazala: Boja očiju otkriva toleranciju na bol, alkohol i kakve partnere volite!

foto: Shutterstock

Nedostatak sna

 

Stručnjaci preporučuju spavanje najmanje 7-9 sati dnevno, po mogućnosti u provetrenoj sobi.


Iznenada se trgnete dok tonete u san: Evo zašto se to dešava!

foto: Shutterstock

Najboljim položajem za spavanje se smatra pozicija na leđima ili stomaku, dok spavanje na strani doprinosi produbljivanju nazolabijalnih bora.

 

Konstantan stres

 

Istraživanja pokazuju da ništa ne uzrokuje starenje tela brže od konstantnog izlaganju stresu. Osim toga, stres utiče na razmišljanje, san i krvni  pritisak.

 

Pobedite stres zauvek: 10 stvari kojih se morate rešiti, odmah će vam se vratiti osmeh!

foto: Shutterstock

Ako ne možete ništa promeniti u trenutnoj radnoj situaciji, vrlo je važno pronaći ravnotežu. Stručnjaci preporučuju zdravu ishranu sa smanjenim unosom kafe, šećera i alkohola, kao i redovne vežbe opuštanja – jogu ili meditaciju.

 

Sunčanje

 

Pod uticajem sunca koža postaje suva, što izaziva pojavu i produbljivanje bora. Osim toga, na koži se mogu pojaviti pege koje se zatim pretvaraju u smeđe mrlje.


Najbolje prirodno ulje za sunčanje: Svi će vam zavideti na boji, a sve sastojke imate u kuhinji! (RECEPT)

foto: Profimedia

Stručnjaci ne preporučuju izlaganje suncu duže od 15 minuta i korišćenje zaštite za kožu ne manje od 20 SPF.

 

Pušenje

 

Činjenica je da posledice loših navika kao što je pušenje postaju vidljive tek nakon 8-10 godina. Koža dobija specifičnu sivo-žutu nijansu i pojavljuju se bore.


Pušenje pred decom: Evo šta se dešava u telu mališana i kakve su posledice!

foto: Profimedia

Osim toga, površina kože postaje neravnomerna i na njoj se pojavljuju vidljive nepravilnosti.

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs