Obratite pažnju

5 situacija u kojima i najsnažnije žene jednostavno moraju da odustanu: Dosta je!

Upornost i ulaganje truda bez obzira na ishod važne su osobine, ali ponekad jednostavno moramo naučiti da kažemo: "Dosta je!"

Saveti stručnjaka
10:32h Autor:
Foto: Shutterstock

Možda se ponosite time što ste snažna žena koja nikada ne odustaje uprkos okolnostima koje su protiv vas, ali u određenim situacijama to biste ipak trebali da uradite za sopstveno dobro.

 

Kada…

 

1. … shvatite da neće biti bolje

 

Bez obzira na to radi li se o neugodnoj situaciji na poslu ili u ljubavnom odnosu, pre ili kasnije dođe trenutak u kojem osvestimo činjenicu da za naš problem jednostavno nema rešenja. Snažne žene u tim trenucima često pokušavaju da promene nepromenjivo, ali takvim ponašanjem zapravo sebi nanose štetu. Moramo prestati da uveravamo same sebe da će možda biti drugačije kada nam i intuicija govori da se to nikada neće dogoditi. U takvim situacijama moramo se "predati".

2. … zbog svega pati vaše zdravlje

 

Čak i kada se stopostotno dajemo u pozitivnim situacijama, to nas iscrpljuje. Isto ponašanje u negativnim situacijama ima još veći uticaj na naše psihičko i fizičko zdravlje. Kada se psihički ili fizički osećate izmoreno zbog truda koji ulažete u rešavanje određenog problema i kada vaše telo jasno pokazuje da mu je dosta, tada je vreme za odustajanje jer ništa nije vredno ugrožavanja  sopstvenog zdravlja.

 

3. … shvatite da vaš trud nikada neće biti nagrađen

 

Kada je u pitanju posao, teško se odlučujemo na rizik. Želimo da zadržimo svoje radno mesto po svaku cenu, čak i kada osećamo da se naš rad ne ceni. Međutim, to ne znači da nestaje naša želja za napredovanjem i usavršavanjem. Ako ste primetili da vaš trud i zalaganje nikada neće biti nagrađeni ili često neko drugi preuzima zasluge za vaš uspeh, možda biste ipak trebali da rizikujete i odete s tog radnog mesta. Jedno je sigurno – ako ostanete tu gde jeste, vaše lično nezadovoljstvo samo će rasti.

4. … se vaši prioriteti promene

 

S vremenom se mnogo toga menja, pa tako i naši ciljevi. Ako određena stvar više nije vaš prioritet, ne morate da osećate dužnost da ne odustajete od nje. Posvetite se onome šta stvarno želite jer u tome leži ključ dugoročnog zadovoljstva.

 

5. … jednostavno niste sretni

 

Kada osmeh teško dolazi na vaše lice, vreme je za preispitivanje svih aspekata svog života. Zavirite u sebe i probajte da shvatite šta (ili ko) koči vašu sreću. Možda koren problema nije samo u tome, nego i u činjenici da ne znate u pravo vreme da odustanete od pogrešnih stvari ili ljudi.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...