Posvetite se sebi

8 stvari koje ne smete da dozvolite sebi nakon što napunite 40 godina: Život će vam biti mnogo lakši!

Jednom kada naučite ovo, postaćete kraljica svog života

Zanimljivosti
Autor:
8 stvari koje ne smete da dozvolite sebi nakon što napunite 40 godina: Život će vam biti mnogo lakši!
Foto: Shutterstock

Svako želi da bude lep bez obzira na sve, a čini se kao da nema ništa gore u životu neko kad počnemo da starimo. Istina je da svako doba ima svoje prednosti i lepotu ako znate kako da se ponašate u skladu sa svojim godinama. Ako razmišljate o savršenom dobu onda je to ono kada napunite 40, bez šale. Ovo je vreme kada ništa nije zabranjeno i zapravo možete da radite sve što želite, kako želite i koliko god želite.

Ali, postoji i spisak stvari koje treba da znate da ne radite nakon što napunite 40 godina. Zato smo odlučili da vam skrenemo pažnju na te stvati i razjasnimo zašto. Jednom kada naučite ovo, postaćete kraljica svog života.

1. Godine

Neretko se dešava da jednom kada napunite 40 odjednom počnete da se stidite svojih godina i pokušavate da ih sakrijete. Zašto se ovo dešava? Istina je da bez obzira na to koliko se trudimo uvek će postojati neko od koga čete izgledati i biti mlađi, zato treba da budete ponosni na svoje godine. Jednom kada naučite da živite u svojim godinama život će biti mnogo lakši.

2. Muškarci

Kada smo mladi, uzimamo zdravo za gotovo kada muškarci nisu pažljivi prema nama. Kada napunite četrdeset, trebalo bi da prestanete da obraćate pažnju na izgovore muškaraca i zaboravite na one koji vas tretiraju na pogrešan način. Znate koliko vredite i šta zalužujete. Zato, ako vaš muškarac to ne primećuje vreme je da se pozdravite sa njim.

Nega kože pre četrdesete: 6 stvari koje morate da dodate svakodnevnoj rutini!

foto: Shutterstock

3. Pomoć

Svaka žena koja je ujedno i majka navikla je da bude jaka i nezavisna. Kada i vi i vaša deca odrastete vreme je da vide pravu vas i kada vam je potrebna pomoć da je tražite. Nema ništa loše u tome da pokažete slabosti s vremena na vreme vašim najbližima.

4. Štednja na sebi

Ovo važi sa sve žene: navikle ste da činite sve za druge bez ičega za uzvrat zato što ste uvek smatrali da je njima potrebnije. kada postanete stariji, vreme je da prekinete da štedite na sebbi i kada vam je nešto potrebno da odete i kupite to, a ne da mislite da li je vašoj deci ili suprugu potrebnije.

5. Kajanje

Istina je: bolje da uradite nešto pa posle da žalite nego da žalite jer niste nešto uradili. Vreme prolazi zato činite neke stvari i nema razloga da žalite sebe ili žalite zbog nečega. Treba da gledate ispred sebe i umesto da propuštate prilike treba svaku da iskoristite.

Tek nakon četrdesete ljubav postaje bolja: Više volimo, manje biramo i zakeramo!

foto: Shutterstock

6. Stid

Naravno da kako starimo naše telo se menja, ali to nije nešto čega treba da se stidimo, posebno kada je reč o vašem intimnom životu. Vaš partner stari takođe, ali on se toga ne stidi pa ne trebate ni vi. Jednom kada naučite da volite sebe voleće vas i svi ostali.

7. Vreme

Kada napunite 40 već znate koji ljudi su vredni vašeg vremena i pažnje i zato ne trošite svoje vreme na ljude koji to nisu. Provodite vreme sa ljudima koji brinu o vama i o kojima vi brinete.

8. Sreća

Svaka žena zaslužuje da bude srećna bez obzira na godine, ali kada napune 40 žene počnu da misle da je njihovo vreme prošlo. Ovo je mnogo daleko od istine. Vi zaslužujete i treba da budete srećni. Zato, ako postoje neke stvari koje vas čine srećnima ne treba da ih se odričete bez obzira na godine. Ako volite da kampujete, zašto biste sada prestali? Granice postoje samo u vašoj glavi i jednom kada ih se oslobodite život će vam postati mnogo svetliji i lakši. I za kraj, važno je da volite sebe bez obzira na sve.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs