OBNAVLJAJTE GA NA VREME

Dame, oprez! Donji veš ima rok trajanja i može da uništi vaše zdravlje!

Mnoge žene ne shvataju kada je vreme za bacanje starih gaćica i grudnjaka a to može biti štetno za njihovo zdravlje.

Saveti stručnjaka
14:38h Autor:
Dame, oprez! Donji veš ima rok trajanja i može da uništi vaše zdravlje!
Foto: Profimedia

Sve žene imaju omiljeno intimno rublje koje koriste dok se ne razvuče ili pocepa, ali retko koja zna da je to vrlo opasno po njihovo zdravlje.

Naime, umesto da čekate da se upropaste toliko da ne mogu više da se koriste, stručnjaci savetuju da na vreme obnavljate svoj veš kako bi zaštitile svoje zdravlje.

Prema njihovoj preporuci, grudnjake bi trebalo da menjate na svakih šest do osam meseci, a gaćice nakon nakon godinu dana ili ranije ako postanu neudobne ili osetite neudobnost kada ih nosite.

"Mnoge žene ne shvataju kada je vreme za bacanje starih gaćica. Dolaze mi i čude se što su im se grudi opustile, a ne shvataju zašto", ističe Žozefina Manisbalko iz Nocturnal Lingerie.

foto: Profimedia

Ona je napomenula da žene treba da obrate pažnju na pojedine detalje kod brushaltera. Ako već duže vreme kopčate na poslednjim kopčama na nizu, ili je elastična guma sa bočne strane grudnjaka oslabila, vreme je da kupite novi.

"To je posebno važno za žene s većim grudima. Ono što malo ljudi zna jeste da grudi najviše podržava zadnja strana brushaltera, a ne sama korpa. S obzirom na to da zadnja strana nosi teret važno je paziti na kojoj ste kopči. Što je rastegnutija zadnja strana brushlatera, vaše grudi imaju manje podrške i tkivo se razvlači, zbog čega grudi počinju da vise. Takođe i bočna strana je važna, kada guma oslabi, brushalter više ne pruža potrebnu podršku",objašnjava Žozefina.

Iako bi mnoge dame pomislile da im treba mnogo brushaltera, ova dama ističe da je dovoljno da ih imate tri. Dok je jedan na pranji, drugi je u lavoru, a treći na vama.

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs