Neverovatno

Izlečite dijabetes tipa 2 u 6 koraka: Jednostavni, ali efikasni saveti ruskog stručnjaka Pavla Evdokimenka!

Dijabetes melitus je složena endokrina bolest. Uporedo sa hiperglikemijom, prati je kršenje svih vrsta metabolizma. Opšte je prihvaćeno da to neizlečiva bolest. Da bismo odbacili ovo mišljenje, predlažemo vam 6 koraka za uspešno lečenje dijabetesa tipa 2

Saveti stručnjaka
Autor:
Izlečite dijabetes tipa 2 u 6 koraka: Jednostavni, ali efikasni saveti ruskog stručnjaka Pavla Evdokimenka!
Foto: Printscreen/ youtube/ доктор Евдокименко

Iako lekari i pacijenti smatraju da je dijabetes neizlečiva bolest, rešenje dijabetesa tipa 2 je prilično jednostavno. I poenta nije samo jesti manje slatke hrane i skroba. Evo dragocenih preporuka Pavla Evdokimenka, poznatog reumatologa, psihofiziologa, akademika Ruske akademije medicine i tehničkih nauka i autora 12 knjiga o zdravstvu.

Strategija za uspešno lečenje dijabetesa tipa 2.:

1. Proverite da li osoba zaista ima dijabetes

Mnogo ljudi greši kada misli da boluju od dijabetesa tipa 2. Šećer se može povećati od uzimanja lekova. Koji lekovi povećavaju šećer u krvi? To su lekovi za kontrolu rađanja, hormoni, antidepresivi, lekovi za holesterol, neki statini, lekovi zalečenje visokog krvnog pritiska (beta blokatori, diuretici koji se koriste za lečenje hipertenzije, blokatori kalcijumskih kanala).

Ispada da je začarani krug: pacijent koji nije imao dijabetes počinje da uzima lek za pritisak, holesterol, hormone. A na zbog svega toga raste i šećer u krvi. Lekari prepisiju lekove za snižavanje šećera. Ali njihov unos dovodi do činjenice da pacijent slabo apsorbuje vitamin B12.

Uprkos tim događajima, verovatno je da će se razviti depresija i nesanica, a to dovodi do još većeg porasta pritiska. Propisuje se lek za smanjenje pritiska, a šećer još više raste.

S tim u vezi, ima smisla da proverite da li zaista imate dijabetes, a ne neželjene efekte lekova koje uzimate.

Korak 2. Normalizujte obrasce spavanja.

Ako ležete posle jedan ujutru ili spavate manje od 6 sati, povećava se broj njegovog šećera i izulinske rezistencije. Ako ne spavate dovoljno, tada počinjete da jedete najštetniju hranu: privlači vas masna i slatka hrana.

Korak 3. Pravilna ishrana

Smanjite što više možete upotrebu slatkog, brašna, brze hrane, alkohola, slatkih pića, prerađenih sokova, slatkog čaja ili kafe. Korisan kao alternativa je čaj od izdanaka lišća borovnice. Borovnice smanjuju šećer u krvi, jačaju krvne sudove. Kafu zamenite sa napitkom od cikorije.

Cikorija smanjuje šećer, poboljšava rad pankreasa, snižava holesterol. Preporučuje se dodavanje proteina u ishranu. To je meso, perad, riba, jaja. Kaša od heljde, zelje, grašak, pasulj i mekinje su veoma korisni u ishrani dijabetičara.

Korak 4. Upotreba lekovitih biljaka

Tu sada koren maslačka ili list. Bilo koja od ovih biljaka može se kupiti u apoteci. Od nje se priprema čaj koji se pije mesec dana. Kad odmarate od čaja od maslačka, pijte čaj od neke druge biljke. Preporučuje se da odaberete lekovitu biljku koja vam najviše odgovara.

Korak 5. Postoji verovanje da se kod dijabetesa mora jesti često, a malo

Ali kod dijabetesa tipa 2, propisano je jesti strogo tri puta dnevno (ne češće), bez grickanja između. Činjenica je da šećerna bolest tipa 2 (za razliku od dijabetesa tipa 1) nije samo povećan šećer u krvi, već i povećan nivo insulina u krvi. Kod dijabetesa tipa 2, beta ćelije pankreasa izlučuju toliko veliku količinu insulina da telo prestaje da je apsorbuje.

Stoga, ako pacijent jede stalno pomalo, uz gutljaj svakog čaja ili uz svaki novi zalogaj, stvara se insulin i povećava se šećer. Zbog toga, kod dijabetesa tipa 2, ima smisla jesti tri puta na dan, sa dugim pauzama, kada insulin ima vremena da ga iskoristi.

Korak 6. Više se krećite, hodajte, plivajte, skijajte, radite terapijske vežbe.

Kretanje je veoma korisno za dijabetes. Kod hodanja, šećer se smanjuje. Ako su vam noge zdrave, korisno je da se penjete stepenicama što češće. Sve ove aktivnosti doprinose smanjenju šećera. Što se tiče terapeutskih vežbi: to su vežbe za lečenje pankreatitisa i holecistitisa, terapeutske vežbe za ispravljanje držanja.

Što se tiče koraka 5 i 6: ove preporuke nisu pogodne za osobe koje su nedavno pretrpele srčani ili moždani udar.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs