rešite ih se na vreme

7 znakova da vam je telo puno toksina: Počnite da ih izbacujete na vreme!

Ne uzimajte ove simptome zdravo za gotovo.

Saveti stručnjaka
Autor:
7 znakova da vam je telo puno toksina: Počnite da ih izbacujete na vreme!
Foto: Shutterstock

1. Problemi sa konstipacijom (zatvorom)

Kada jedemo hranu, takođe nenamerno unosimo mnogo hemikalija koje dolaze sa njom, kao što su konzervansi, boje i veštačke arome. Creva koja su zadužena za probavu takođe se moraju suočiti sa otrovom ovih toksina. Ovo nakupljanje toksina može dovesti do poremećaja rada želuca i zatvora.

Konzumiranje organske hrane, ograničavanje unosa alkohola i konzumiranje veće količine vode trebalo bi pomoći u rešavanju problema.

2. Loše pamćenje i problemi sa koncentracijom

Ako osećate vrtoglavicu, zbunjeni ste i ne možete da se koncentrišete čak ni ujutru, nakon dobrog noćnog sna, štetni toksini mogu da budu razlog. Ovi toksini izazivaju niz reakcija koje isušuju esencijalne vitamine i minerale koji su telu potrebni da normalno funkcioniše. To je nešto slično onome što se dešava kada stavite loše ulje u auto.

3. Bolovi u zglobovima i mišićima

Ako se niste skorije bili u teretani ili radili neki naporan fizički posao, a imate bolove u mišićima i zglobovima, nakupljanje toksina u organizmu može biti razlog. Bolovi u telu su pokazatelji da možete imati neproverenu upalu u vašem telu, pa ako nemate drugog razloga za upalu, pokušajte sa detoksikacijom!

4. Imate problema sa spavanjem

Sa jedne strane, nakupljanje toksina čini da se osjećate iscrpljeno, a sa druge strane, može pokvariti vaš san. Velike količine toksina u organizmu mogu prouzrokovati da se nivo hormona koji kontroliše san kortizol poremeti, što negativno utiče na vaš san. Nesanica može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, tako da ako mislite da je uspavljivanje sve teže, razmislite o detoksikaciji.

5. Dobijate na kilaži

Uprkos svim velikim treninzima koje radite u teretani, ako i dalje ne gubite kilograme, možda nešto nije u redu sa vašim hormonima. Toksini mogu negativno uticati na nivo određenih hormona u telu, uključujući i one koji su odgovorni za održavanje težine.

6. Loš zadah (koji i vi osećate - ne samo drugi)

Loš zadah je obično simptom probavnih problema. To se dešava kada se vaš probavni sistem mora boriti da bi svario sve što jedete. Ali problemi sa varenjem se mogu javiti i kada se vaša jetra bori da očisti sve nakupljene toksine. Otklanjanje toksina je jedini način da rešite ovaj problem - i da redovno posećujete svog stomatologa, podrazumeva se!

7. Naglo vam opada kosa

Gubitak kose nije simptom toksičnog preopterećenja uzrokovanog svakodnevnim toksinima. To može biti rad više zlokobnih toksina kao što su arsen, olovo i talijum (koji se nalaze u dimu cigareta), između ostalog, koji čak mogu biti smrtonosni. Zato ne shvatajte gubitak kose zdravo za gotovo i obratite se svom lekaru.

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs